Sport

2017.04.14. 14:55

Döntőbe jutott a Telekom - Veszprém-Szeged finálét rendeznek

Debrecen - Amíg bírta erővel a Csurgó, addig jól tartotta magát a félgőzzel kézilabdázó Telekom Veszprém ellen. A végére azonban így is kétszámjegyű lett a különbség, a bakonyiak elsőként jutottak be a Magyar Kupa fináléba.

B. Virág Rita

Telekom-Csurgói KK 33:23 (16:14)

Debrecen, 2000 néző. V.: Bócz, Wiedemann. Telekom Veszprém: Alilovic - Gajic 4 (2), Kopljar 3, Palmarsson 5, Sulic, Ilic 2, Ugalde 1. Csere: Terzic, Schuch, Ancsin 4, Blagotinsek 8, Gulyás 1, Iváncsik 2, Lékai 1, Ligetvári 2. Edző: Javier Sabate. Csurgói KK: Balogh T. - Varjú, Astrashapkin 7, Oslak 1, Hadziomerovic 2, Faluvégi 5, Radjenovic 2 (1). Csere: Balogh Á. (kapus), Iulian, Halász 1, Jerebie, Manojlovity 2, Pordán 1, Rodrigues, Hornyák 1, Géczi, Mikita. Edző: Sótonyi László.

Kiállítások: 6, ill. 2 perc.

Hétméteresek: 2/2, ill. 3/2.

Fotó: Ary György

A címvédő Telekom Veszprém ezúttal nem nevezte Nagy Lászlót, és a lelátón kapott helyett Andreas Nilsson, Gasper Marguc, Chema Rodriguez is.

A Csurgó bátran kezdett, ennek köszönhetően a félidő derekáig rendre két-három góllal vezetett (4:7, 6:8). Sabate edzőnek nem tetszett, amit a pályán látott, a 11. percben időt kért, majd cserélt is. Támadásban Sulic helyett Blagotinsek, védekezésben Palmarsson helyett Schuch érkezett. A rövid megbeszélést követően nem sokat kellett várni, hogy kiegyenlítsen a Veszprém, a méltatlanul sokat mellőzött Ancsin góljával lett 11:11 az állás. Két perc múlva pedig már kettővel vezetett a Telekom (20. perc: 13:11). A félidő hátralévő részében őrizte előnyét a félgőzzel robogó Veszprém, így 16:14-gyel vonultak pihenőre a küzdő felek.

Alilovic hetes védésével indult a második felvonás. A Csurgót nem vetette ez vissza, sőt kettőzött erővel vetette magát a küzdelembe. A 35. percben már az egyenlítésért támadhatott a Sótonyi-csapat, de Palmarsson villant és újra kettőre hízott a különbség (19:17).

A Csurgó próbálta tartani a lépést, azonban néhány eladott labda, és a feszesebb veszprémi védekezésnek köszönhetően a címvédő 25:21-re meglógott. A hajrában már nem kellett különösképp izgulni, a Telekom tetszés szerint érte el góljait (54. perc:28:22). Az utolsó szakaszt 5:1-re nyerte a Veszprém, így kétszámejgyű lett a különbség és a Telekom elsőként jutott a fináléba.

A második mérkőzésen a MOL-Pick Szeged 28:20-ra legyőzte a Tatabányát, így érvényesült a papírforma. Szombaton Szeged–Veszprém döntő lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!