Sport

2017.01.13. 19:54

A bravúr most elmaradt

Rouen, Veszprém - Becsülettel helyt állt a magyar férfi kézilabda-válogatott az Eb-győztes Németország ellen a világbajnokság C csoportjában. A pontszerzés nem sikerült.

Bényi Kálmán

Németország - Magyarország

27:23 (16:11)

Rouen. V.: Nacsevszki, Nikolov (macedónok). Németország: Heinevetter - Gensheimer 13 (8), Drux, Fäth 1, Wiencek, Häfner 7, Groetzki 4. Csere: Wolff (kapusok), Dahmke, Ernst, Kohlbacher, Kühn 1, Lemke, Pieczkowski 1, Reichmann. Szövetségi kapitány: Dagur Sigurdsson.

Magyarország: Fazekas - Harsányi 1, Zubai 2, Nagy 1, Ligetvári, Szöllősi, Juhász 3. Csere: Mikler (kapus), Ancsin 1, Balogh 3, Bánhidi, Bodó 3, Császár 3, Jamali 3, Lékai 3, Schuch, Zubai 2. Szövetségi kapitány: Javier Sabaté.

Kiállítások: 6, ill. 6 perc.

Hétméteresek: 8/8, ill. 2/1.

A magyar csapatból Gulyás Péter és Iváncsik Gergő került a tartalékok közé, így ők nem is léptek pályára a vébé első meccsén az Európa-bajnok ellen.

A németek kezdték a mérkőzést és ezt kihasználva rendre ők vezettek egy-két góllal (2:2, 5:4, 7:5). A félidő derekán a magyar együttes cserélt, Ancsin nagy góljával még felzárkóztak a mieink 8:7-re, majd ezt követően zsinórban négyet vágtak a németek (12:7). Sőt, a játékrész végére már 16:9-re is vezetett az ellenfél, ám Császár és Lékai találataival 16:11-gyel zárult az első felvonás.

Szünet után feljavult a magyarok játéka, védekezésben és támadásban egyaránt. A kapuban Mikler parádézott, támadásban pedig mindenki hozzátette a magáét, ennek köszönhetően a 38. percben 16:15-re alakult az állás. Németország első góljára kilenc percet kellett várni (17:15). Zubai remek találatával újra egy volt közte, sőt az esély is megvolt az egyenlítésre: Mikler hatalmas védése után Jamali azonban nem tudott betalálni az üres kapuba.

Fotók: www.francehandball2017.com

A találkozón ezután egy-két góllal az Eb-győztes vezetett, úgy hogy Nagy László az első negyedórát leszámítva nem lépett pályára. A hajrá 23:21-es állásról indult meg. Az 59. percig két gólon tartotta a német csapat a mieinket, fél perccel a vége előtt Ligetvárit piroslappal kiállították, a megítélt büntetőt Gensheimer váltotta gólra, s ő volt eredményes az utolsó másodpercben is.

A mérkőzés után kiderült Nagy László bokarándulást szenvedett, s arról, hogy folytatni tudja-e a világbajnokságot, majd csak későbbi vizsgálatok döntenek. A meccs után Javier Sabate szövetségi kapitány elmondta, hogy sajnos az első félidőben túlontúl idegesek voltak tanítványai, ez főként a védekezésben látszott. A szünet ez megváltozott, gyorsabbak lettek, többet futottak, de Heinevetter fantasztikusan teljesített. Sabate szerint ő jelentette a két csapat közti különbséget.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!