Sport

2015.09.02. 18:29

A BKSE az újonc ellen játszott, jól harcoltak a fürediek

Balatonfüred, Eger – Az újonc otthonában lépett pályára a Balatonfüredi KSE szerdán este a kézilabda NB I-ben.

Horváth Gábor

Eger–BKSE 20:28 (9:12)
Eger, 800 néző. V.: Bán, Szloska. Eger SBS Eszterházy: Radulescu – Iváncsik Á. 3 (2), Halász 1, TAKÁCS 4, Kocsis, PADLA 5, Vancsics 1. Csere: Kovács (kapus), Szűcs, Kiss, Szabó 2, Szilágyi, Dimitrovski, Lezák, Bajorhegyi 1, Dobó 3. Edző: Rosta István. Balatonfüredi KSE: FAZEKAS – Gyene, Petrovski, BÁNHIDI 3, Gerdán, ZDOLIK 5, Bóka 4 (2). Csere: RÓZSAVÖLGYI (kapus), Németh, LIGETVÁRI 1, Győri, Törteli, SZÖLLŐSI 7 (1), Gábori 2, Kasparek 2, KEMÉNY 4. Edző: Csoknyai István.
Kiállítások: 6, ill. 6 perc.
Hétméteresek: 3/2, ill. 4/3.

Kemény László eredményesen kézilabdázott, a beállós négyszer talált a hazaiak hálójába (Fotó: Penovác Károly)

Telt ház, remek hangulat fogadta a csapatokat, az újonc Eger ezzel a mérkőzéssel debütált hazai pályán az élvonalban.

Természetesen a meccs esélyeseinek a balatonfürediek számítottak, a Csoknyai-csapat az első fordulóban kiütötte a Mezőkövesdet, míg az egriek simán kikaptak Orosházán.

Jól kezdett az Eger, Radulescu két védéssel mutatkozott be, 3:2. A Füred ekkor még ziccereket hibázott, majd a 15. percben Fazekas védései után 6:4-re fordított.

A folytatásban egyre keményebbé vált a vendégek védekezése, 25. perc 6:10. Rózsavölgyi hétméterest védett, maradt a kapuban, s folytatta Fazekas remek teljesítményét.

A második félidőben tíz percig felváltva estek a találatok, aztán a remek formában játszó Szöllősi vezérletével 23:15-re elhúzott a Füred, eldőlni látszott a meccse.

A hazaiak még egy utolsó rohamot indítottak, de a rutinosabb vendégek megtartották előnyüket.

Csoknyai István: – Azt kaptuk, amit vártunk. Hellyel közzel jól játszottunk, de inkább a küzdelem dominált. A második félidőben döntöttünk. Nehéz meccs volt, dicséret illeti a csapatot küzdenitudásáért.

 

Két döntetlen is született szerdán

A második fordulóban lépett először pályára a bajnoki ezüstérmes Szeged, amely magabiztosan győzött a Gyöngyös vendégeként. Érdekesség, hogy a játéknapon. két döntetlen is született, Vácon és Mezőkövesden sem bírtak egymással a felek.

Férfi kézilabda NB I, a második forduló eredményei, szerda: Váci KSE–Cegléd 29:29, Mezőkövesdi KC–Tatabánya 23:23, PLER Budapest–Csurgói KK 23:25, Gyöngyös–Szeged 26:34. Kedden játszották: Komló–Orosháza 23:24.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!