Sport

2015.05.11. 14:13

A Balatonalmádi Shotokan Karate-Do Sportegyesület sikerei a karate diákolimpián

Balatonalmádi - A Balatonalmádi Shotokan Karate-Do Sportegyesület (Nippon-Dojo) versenyzői megmérettették magukat a Mogyoródon megrendezett, a Magyar Karate Szakszövetség által szervezett XII. Ippon Shobu Diákolimpián.

Polgár Tibor

Ezen a versenyen Magyarország összes karateszövetsége elindította legjobb versenyzőit. Több mint ötven sportegyesület közel négyszáz versenyzője mérte össze tudását a rangos sporteseményen, melyen a balatonalmádi Nippon-Dojo nyolc versenyzővel vett részt. A XII. Ippon Shobu Diákolimpián korcsoportos kategóriák voltak, övfokozati megkötés nélkül. A versenyt kata (formagyakorlat) és kumite (küzdelem) kategóriákban bonyolították le korosztályonként nagyszámú, sok esetben 20-30 indulóval.

A balatonalmádi Nippon-Dojo versenyzői szépen szerepeltek a diákolimpián, valamennyien bejutottak a nyolcas döntőbe Fotó: Rézmüves Miklós

A balatonalmádi egyesület versenyzői minden versenyszámban nagyon szépen szerepeltek, valamennyien bejutottak a nyolcas döntőbe. Négy versenyző helyezést ért el: Gyüre Dóra formagyakorlat versenyszámban negyedik lett, míg Farkas Bence küzdelemben bronzérmet szerzett. Gondos Dávid formagyakorlatban második helyen végzett. Kiss Maja formagyakorlat versenyszámban aranyérmet, küzdelemben pedig második helyezést érdemelt ki. – Ez a verseny azért is nagyon fontos, mert a helyezést elért versenyzők mindannyian oklevelet kaptak, az eredményeket pedig beszámítják majd a felsőoktatási intézményekbe való jelentkezéskor a felvételi pontszámokba – tájékoztatta a Naplót Rézmüves Miklós ötdanos karatemester, a Balatonalmádi Shotokan Karate-Do Sportegyesület elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!