Sport

2017.03.10. 16:50

Megye II: Vajon visszatér a csopaki forma?

Továbbra is egy pont az előnye a megye II-es labdarúgó-bajnokságot vezető Ősi csapatának a trónkövetelő Szentantalfa NVSE előtt. A hétvégi, 18. játéknapon mindkét alakulat idegenben játszik.

Bényi Kálmán

Nagy a harc az élen az MTD Hungária megyei másodosztályú pontvadászatban. A tavaszi szezon kezdete előtt még három gárda magaslott ki a mezőnyből, és köztük is mindösszesen egy pont különbség volt az Ősi PSK javára (Ősi 38 pont, Szentantalfa 37 pont, Csopak 37 pont). Két forduló elteltével a bajnoki címért folytatott harcból a Csopak talán kiszállt, hiszen az új évben még nem sikerült pontot szerezniük Makó István edző fiainak. A formahanyatlás okairól és a soron következő forduló mérkőzéseiről a csopaki mestert kérdeztük.

- Sajnos nem úgy kezdtük az idényt, ahogyan azt elő- zetesen elterveztük - kezdte Makó István, majd hozzátette: - Az okokat ismerjük, elég csak megemlítenem, hogy a téli edzéslátogatottság tekintetében a játékosaimnak voltak elmaradásaik, aztán még az első számú hálóőrünk is megsérült. Az alapozás alatt megszerezhető állóképességre még ebben az osztályban is hatalmas szükség van. Bízom benne, hogy a tavaszi bajnoki rajtnak köszönhetően újra beáll a rend a tréningeken részt vevő játékosok létszámát tekintve, és szép lassan visszanyerjük majd a régi formánkat - zárta okfejtését a Balaton-partiak szakvezetője, majd az alábbi tippeket adta a 18. forduló mérkőzéseire.

A kék mezes nemesszalókiak megint idegenben lépnek pályára
Fotó: Pesthy Márton

Peremarton (8.)-Ősi (1.): - Mindkét csapat jól kezdte a tavaszi idényt. Szoros mérkőzésre számítok, amiben egy bravúros peremartoni pontszerzés is benne lehet.

Nemesvámos (16.)-Vaszar SE (15.): - Igazi kiesési rang-adó. A jelentősen megerősödött Vámos a derbi esélyese.

Csopak SE (3.)-Nemesszalók (12.): - Reményeim szerint hazai környezetben a sok hiányzónk ellenére is győztesen fogjuk majd elhagyni a játékteret. Egy siker nagy lökést adhatna nekünk.

Badacsonytomaj SE-Bonvino (6.)-Szentantalfa (2.): - Igazi rangadó, parázs derbire számítok. A Tomaj hazai pályán bárki ellen képes bravúrra, míg az Antalfa több pontot szerzett idegenben, mint otthon. A pontosztozkodást sem zárnám ki.

Csabrendek FC (14.)-Tapolca (7.): - A jelentősen megfiatalított Tapolca számít a találkozó esélyesének, de a hazaiakon kívül a csabrendeki pálya minőségével is meg kell majd küzdeniük.

Tótvázsony (5.)-Balatonkenese (9.): - A vendéglátók négy meccs óta tartó sikerszériáját, úgy vélem, a keneseiek nem tudják megszakítani.

Taliándörögd (13.)-Pápateszér (10.): - Két hasonló képességű alakulat találkozik egymással vasárnap. A döntetlen reális eredmény lehet.

Sümeg (4.)-Herend (11.): - A szebb napokat is megélt együttesek csatájából, véleményem szerint az erősebb játékoskerettel rendelkező hazaiak kerülnek ki győztesen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!