Sport

2017.03.13. 11:16

Orbán Éva sajnos sérülés miatt nem tudott indulni a téli ob-n

Szombathely - Nemcsak a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC), hanem a másik megyei induló, a Pápai SE is begyűjtött egy bajnoki címet a serdülő és újonc dobó országos bajnokságon.

B. Virág Rita

Szombathely adott otthont a felnőtt, serdülő és újonc korosztály téli dobó országos bajnokságának.

A felnőtteknél sajnos sérülés miatt nem tudott dobókörbe állni Orbán Éva kalapácsvető, nélküle a legjobb veszprémi eredményt Molnár Boglárka érte el, aki negyedik lett (53.18).

A férfi súlylökésben Páli Viktort kell kiemelnünk, aki 16.06 méterrel ötödik helyen végzett.

A serdülő korcsoportban a Pápai SE színeiben Sztupák László szerzett ezüstérmet kalapácsvetésben, ráadásul szezonbeli legjobb eredményével (62.33). A lányoknál a VEDAC-os Pacher Alexandra egyéni csúcsot dobott, s a 46.33 méterrel negyedik helyen végzett.

Súlylökésben Kövér Fanni a dobogó harmadik fokára állhatott fel

Az újoncoknál diszkoszvetésben Csomor Máté és Vajda Bence is egyéni rekordot ért el. Előbbi 26.30 méterrel ötödik, utóbbi 25.76 méterrel hatodik helyezést szerzett.

Az újonc kalapácsvetőknél kettős megyei sikert jegyezhettünk fel: a pápai Füredi Dániel érdemelte ki az országos bajnoki címet, új egyéni csúccsal (49.71), míg a veszprémi Görföl Benedek, szintén saját rekordot dobva, 44.58 méterrel lett ezüstérmes. A szintén pápai Tóth Richárd 44.38 méterrel pedig negyedikként zárt.

Az újonc lányoknál súlylökésben Kövér Fanni a dobogó harmadik fokára állhatott fel új egyéni csúccsal (12.19). Viszont diszkoszvetésben aranyérmet akasztottak a nyakába. Máhl Krisztián tanítványa 30.56 méterre hajította a szert, ami saját rekord. Klubtársa, Csatári Jázmin 19.78 méteres teljesítményével ötödik lett.

Kalapácsvetésben Csatári Jázmin viszont dobogóra állhatott, második helyen végzett új egyéni csúccsal, 48.84 méterrel. A Pápai SE színeiben induló Király Eszter 33.26 méterrel a negyedik helyezést szerezte meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!