Sport

2016.12.03. 18:31

Ötössel zárta le a szezont az FC Ajka

Ajka – Gólarányt javított az FC Ajka: a labdarúgó NB III utolsó, őszi fordulójában komoly különbséggel nyert a Tatabánya ellen.

B. Virág Rita

Ráadásul Szabó mesterhármassal vette ki részét a sikerből.

FC Ajka-Tatabánya

5:0 (3:0)

Ajka, 200 néző. Jv.: Kovács I. FC Ajka: Balogh M. - Köles, Pákai (Horváth V. 75.), Kozma, Csemer - Tölgyesi V., Szabó Zs. (Skriba 61.), Hanzl - Pál, Kovács G., Lőrinczy. Edző: Bücs Zsolt.

Tatabánya FC: Szatmári – Gaszner (Göncz 68.), Krupánszki, Katona, Pawelecf - Farkas V., Soltész, Klausz (Pump 76.), Rebők (Velkey 68.) – Kiss K., Kiss B. Edző: P. Nagy László.

Gólszerző: Szabó 3, Kovács, Lőrinczy.

Már az első percben nagy lehetőséget jegyezhettünk fel: Balogh csúszott el egy hazaadást követően, csak a gólvonalról sikerült mentenie. Hanzl veszélyeztetett az 5. percben, majd nem sokkal ezután megszerezte a vezetést az FC Ajka: a 12. percben Pál centerezését Kovács fejelte a tatabányai kapuba, 1:0.

Nem sok idő telt el, amikor növelte a különbséget a hazai alakulat, a 17. percben Tölgyesi remek passzát Szabó értékesítette, 2:0.

A 24. percben Kiss K. próbálkozott, a lövése a kapufán csattant. Négy perc múlva Kozma szögletét fejeli Kovács centikkel a kapufa fölé fejelte.

A 38. percben újabb ajkai gól született: újra Tölgyesi játszotta be a labdát, Szabó pedig nem hibázott, 3:0.

A 42. percben Lőrinczy ugratta ki Kovácsot, akinek lövését Szathmári nagy bravúrral védte.

A második játékrész ismét ajkai helyzettel kezdődött: Tölgyesi nagy formában focizott, Kovácsot hozta helyzetbe, ám a támadó mellé durrantott.

Az 54. percben tovább növelte a különbséget az Ajka: Pál-Köles összjátékot követően utóbbi beadását Szabó fejelt a kapuba, 4:0.

A 65. percben Kovács kétszer is tesztelte Szathmárit, ám a kapus a helyén volt. Tatabányai ellentámadás végén Kiss K. közeli fejesét védte bravúrosan az ajkai hálóőr.

A biztos vezetés tudatában az FC Ajka már nem sokat kockáztatott, de a 90. percben Lőrinczy felteszi a csapata teljesítményére a koronát: szép cselekkel küzdötte be magát a tatabányai 16-oson belülre, majd a kapuba talált, 5:0.

Bücs Zsolt: - Gratulálok a csapatnak, ilyen arányban is megérdemelten nyertünk. Jól és eredményesen fociztunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!