Sport

2016.09.10. 13:59

Éles nem szállt be

Veszprém – Jól tartotta magát a Veszprémi KSE fiatal csapata a Vecsés ellen a férfi kézilabda NB I nyitófordulójában, de a hajrát nem bírta és így pont nélkül maradt. Az egykori világválogatott, Éles József edzőként közreműködött, egyelőre nem szállt be a játékba.

B. Virág Rita

Veszprémi KSE–Vecsés SE 24:28 (13:15)

Veszprém, 150 néző. Vezette: Tomecskó-Hunyadi, Unyatinszki.
Veszprémi KSE: Koncz – Bándi 3 (2), Szobol 6 (1), Vasvári 3, Tarlósi 3, Füleki 5, Bonyhádi 1. Csere: Csíki, Szász (kapusok), Végh Sz., Kovács, Márkus 1, Végh Z. 1, Bugyáki 1. Edző: Éles József.

Vecsés: Varga Á. – Győrfi 4, Simányi 7, Tóth J., Varga J. 5, Wieszt 1, Kiss I. 3.Csere: Róth (kapus), Antal, Kökény 5, Varga Z., Munkácsi 3 (2), Fiar, Horváth. Edző: Nagy Károly.
Kiállítások: 14, ill. 14 perc.
Hétméteresek: 6/3, ill. 2/2.

A hazai Bándi büntetőjével indult az idény első NB I/B-s férfi mérkőzése. Wieszt Zs. gyorsan egyenlített, eztán fej-fej mellett haladtak a csapatok, egészen 7:7-ig. A Vecsés jobban sáfárkodott a helyzeteivel, ennek köszönhetően a 26. percre elhúzott 10:13-ra. A félidő utolsó perceiben igyekezett felzárkózni a VKSE, 13:15-tel vonultak a szünetre a csapatok.

A térfélcserét követően Végh lőtt saját térfeléről a vecsési kapuba, majd Füleki találatával már csak egy volt közte. Bándi hetest rontott, így elmaradt az egyenlítés, a vendégek viszont újra megtalálták a rést az egyre feszesebben védekező VKSE hatosfalán (15:16).

A következő időszakban minden második veszprémi találatra érkezett csak válasz, így a 48. percben 21:18-as állást mutatott az eredményjelző. Sajnos azonban, ahelyett, hogy megnyugodott volna a VKSE a három gólos előny birtokában rendre hibázott, a kettős emberhátrányt kihasználva pedig a Vecsés sorozatban ötöt vágott és máris ott volt az előny (52. perc: 21:23).

Szobol is elvétett egy hétméterest, az újabb két vendéggól pedig megpecsételte a házigazda sorsát (55. perc: 22:26). Éles József hiába kért időt, tanítványai nem tudtak közelebb zárkózni, és végül 28:24-es vereséget szenvedtek.

Éles József: - Elégedett vagyok a hozzáállással, szépen kézilabdáztak a srácok. A végére kicsit elfogytunk, de az is igaz a kettős emberhátrányt is rosszkor kaptuk.  A butaságaink miatt ekkor az ellenfél zsinórban öt gólt szerzett. Ezt nem tudtuk feldolgozni és már hiába szaladtunk az eredmény után. Ilyenkor mondom azt, hogy most nagyon hiányoztak azok a játékosok, akik jelenleg sérültek. Akkor tudtunk volna könnyebben frissíteni. Összességében szerintem benne volt ebben a meccsben egy jobb eredmény is. Le a kalappal a fiúk előtt. Megyünk tovább!

Nagy Károly: - Mind a két csapat átalakulóban van. Sok hibával játszott mind a két együttes. Akadtak hullámvölgyeink, de szerencsénk volt, hogy a végére kilábaltunk ebből és meg tudtuk fordítani a mérkőzést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!