Sport

2015.08.12. 09:41

Újra világbajnoki címet szerzett Benes Magdolna

Veszprém - Nehéz kalapácsban, és hagyományos kalapácsvetésben is világbajnoki címet szerzett Benes Magdolna aveterán atlétikai világbajnokságon.

B. Virág Rita

A franciaországi Lyonban 57 országból közel 8100 atléta nevezett a rangos megméretésre. Olyan távoli országokból is érkeztek sportemberek a sorrendben 21. vébére, mint India, Japán, Peru, Mexikó, Ausztrália.

Hazánk 42 sportolót delegált, köztük a két veszprémi dobót, Benes Magdolnát és Gosztolai Máriát.

A küzdelmeket négy stadionban bonyolítják le, természetesen korosztályokra bontva, a viadal a hét végéig tart.

Benes Magdolna ezúttal a világbajnokságon bizonyította erejét
Fotó: Benes Magdolna

Benes Magdolna két számban nevezett a 60-64 évesek korcsoportjában. Nehéz kalapácsban összesen 17 hölgy állt dobókörbe és végül 14.71 méterrel a veszprémi kiválóság nyert. A második helyezett eredménye 14.07 volt.

Kalapácsvetésben 21 jelentkezőt regisztráltak, s itt nagy fölénnyel, 38.29 méterrel győzött Benes Magdolna. Érdekesség, hogy az ezüstérmesnél majd két méterrel nagyobbat dobott a magyar bajnoki címvédő.

A másik veszprémi dobó, a sokszoros világ- és Európa-bajnok, Gosztolai Mária ezen a héten versenyez, súlylökésben és kalapácsvetésben is korosztálya egyik legnagyobb favoritja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!