Sport

2014.12.03. 15:55

Ollé Sándor a nézőknek autózik majd

Az idei Veszprém-rali győztese, a bajnoki idény abszolút negyedik helyezettje, Ollé Sándor minden évben nagyon várja a Mikulás-ralit.

Heffler Péter

A hétvégén rendezik a 18. Mikulás-ralit, melynek alkalmából mindennap bemutatunk egy régi motoros pilótát. Formát bontva ezúttal nem egy helyi versenyzőt, hanem a szegedi Ollé Sándort kérdeztük ralis élményeiről. A negyvenöt éves pilóta rutinos indulónak számít, ugyanis 1995 óta minden évben rajthoz állt.

- Hogy sikerült a tavalyi verseny? Hogy érezted magad?

- Tavaly az új autóval, egy Super 2000-es Forddal indultam. A régi navigátorommal, Kerék Balázzsal ültünk össze, és nagyon jól éreztük magunkat. Igazából ez egy ajándék verseny, amikor a barátaimmal nevezek.

Ollé Sándor a Ford után egy négyszáz lóerős Mitsubishi Lancer Evo R4 volánja mögé ül be idén

- Mit vársz az idei versenytől?

- Sajnos az utolsó futamon összetörtem az autót, ami a Mikulás-ralira nem lett kész, úgyhogy egy bérautóval, egy Mitsubishi R4-essel indulok. Biztosan jó móka lesz, hiszen ismét Kerék Balázzsal ülünk össze egy, az enyémnél jóval erősebb autóban. Egy év végi bónuszként tekintünk rá, ahol a dobogós helynél számunkra sokkal fontosabb, hogy látványos autózással kiszolgáljuk a kilátogató nézőket. Lakatos Róbert pedig minden évben egy remek versenyt szervez, ezért már nagyon várom.

- Mióta ralizol?

- Véletlenül jött annak idején a raliversenyzés ötlete. Egyik barátom kivitt egyszer egy roncsderbire, és annyira megtetszett az érzés - mellette pedig nem is mentem rosszul -, hogy egyből beleszerettem az autóversenyzésbe.

Négyszáz lóerővel az idei versenyen

- Egy nagyon jó, megbízható autóépítő cégtől béreljük a versenyre - kezdte a Mitsubishi Lancer Evo R4 leírását Ollé Sándor. - Egy közel négyszáz lóerős, négy-ötszáz Nm közötti nyomatékú autó, amivel Ranga Péter versenyzett, igen jó eredményekkel. Egy nagyobb turbószűkítővel mehetünk vele a Mikulás-ralin, mivel nyitott a kategória, ezért sokkal erősebb az autó, mint az átlagos R4-es Mitsubishik. Kicsit nehezebb, illetve máshogy viselkedik a kanyarokban, mint a Fordom, de pénteken lesz egy komolyabb tesztünk, ahol megpróbáljuk az autót az én vezetési stílusomra hangolni - fűzte még hozzá Ollé Sándor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!