Sport

2014.09.09. 11:30

A viadalon Magyarország legjobbja is részt vett

Zirc - A nyár utolsó szombatján nem csak neves golfozókat felvonultató ranglistás verseny, hanem családias hangulatú nyílt nap is volt a szarvaskúti Forest Hillsben.

Heffler Péter

A golfról elsőre mindenkinek az jut eszébe, hogy kifejezetten csak a gazdagok kiváltsága és az átlagember számára - főleg Magyarországon - nem csak anyagilag, de hely hiányában is szinte elérhetetlen. Pedig emellett gyönyörű helyek, zöldellő, tükörsima pázsit, teljes békesség, amire asszociálni lehet erről a nagy hagyományokkal rendelkező sportágról.

Rózsa Csilla, Magyarország jelenlegi legjobb golfozója is a szarvaskúti pálya gyakori vendége (Fotó: Heffler Péter)

Ha ellátogatunk a Zirc mellett fekvő Szarvaskútra, az ország talán egyik legszebb pályájával találkozhatunk, ahol csak az utóbbi előítéletünk tűnik megalapozottnak. Mára ugyanis igenis elérhető sporttá vált a golf, köszönhetően az egyre szaporodó kluboknak, melyek közül a Bakony ékszerdobozaként ismert Forest Hills kiemelkedik. Gyönyörű környezetben, elérhető áron várják a látogatókat, akiknek a golf mellett más kikapcsolódási lehetőségeket is biztosítanak, így teniszpályák és wellness központ is található itt.

A négy éve működő golf klub folyamatosan próbálkozik a sportág megismertetésével és megszerettetésével, ennek jegyében augusztus utolsó szombatján nyárzáró ranglista versenyt és nyílt napot szervezett.

A telt házas viadalon, ahol Magyarország legjobb golfozója, a világranglista vezető Rózsa Csilla mellett több junior válogatott versenyző is színesítette a mezőnyt, összesen hét kategóriában hirdettek győztest a délután folyamán. A versenyt egyébként a fentebb említett, mindössze tizenhét esztendős tehetség nyerte, megelőzve ifj. Csiki Pétert és a Forest Hills specialistának számító, O Sullivan Gearoidot. Azért nem csak a golfé, hanem általánosságban a kikapcsolódásé volt a főszerep a nyílt napon, mivel az esemény szponzora által kiállított kerti gépeket - amiket egyébként a szakma legjobbjaiként jegyeznek - a próba körön túl, a legjobb golfozó greenkeeper kerestetik elnevezésű ügyességi verseny keretein belül hajtani is lehetett. A szlalom-bajnokság leggyorsabb rögtönzött kertészei , Rózsavölgyi János és Molnár Mari a cég egy-egy gépével gazdagodtak. Az pedig egészen biztos, hogy nem csak számukra volt felejthetetlen a nap, hanem mindenkinek, aki kilátogatott, hiszen már a környezet is olyan, ahova visszavágyik az ember.

Nyugalomra és csöndre van szükség

A családias rendezvény pedig a sportág ismertetőn túl, magát a sajátságos hangulatot is igyekezett megértetni a látogatókkal. Egy-egy ütésnél abszolút nyugalomra, csöndre van szükség, vagyis az ember rákényszeríti magát a teljes ellazulásra, és lehet idős, vagy fiatal képes örömét lelni benne. Erről árulkodik, hogy a gyakorló pályán ugyanolyan komolysággal és átszellemülve ütötte a labdákat egymás mellett tízéves forma kislány, háziasszony, és az üzletember.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!