Sport

2013.09.02. 13:30

Új szerepkörben a futballista Molnár Zoltán

Már három éve futballozik Veszprémben Molnár Zoltán, egykori olimpiai válogatott labdarúgó, azonban most a foci mellett egy új kihívás, új munka is megtalálta. A Veszprém FC NB II-es női labdarúgóinak vezetőedzőjének nevezték ki.

Napló sport

Azt is gondolhatnánk, hogy egy olimpiai válogatott labdarúgó sosem játszana a magyar futball harmadik vonalában. Molnár Zoltán számára azonban egyáltalán nem derogál az NB III-ban focizni.

- Harmadik éve játszom Veszprémben, s ha most a harmadosztályban akad munka, akkor ott kell teljesíteni. Nem csináltam ebből hiúsági kérdést. Azt azonban elmondhatom, szerintem magasabb osztályban is képes lennék még helyt állni, mert hiába vagyok jelenleg negyven éves, fizikálisan ezt egyáltalán nem érzem. Inkább harmincnak érzem magam - kezdte Molnár Zoltán.

A rutinos középpályástól azt is megtudtuk, nemcsak a játék miatt maradt a megyeszékhelyen. Jelenleg az NB II-es női együttes vezetőedzője is.

- Nem gondoltam, hogy valaha női edző leszek. Amikor felkértek, el kellett alaposan gondolkodnom. Végül elfogadtam az ajánlatot, hiszen számomra ez egy új kihívás, érdekes feladat. Gondolnom kell azokra az időkre is, amikor már nem focizhatok aktívan, így ez a munka ugródeszkát, tapasztalatszerzést is jelenthet - hangsúlyozta a futballista tréner.

Az új csapatáról elmondta, más jellegű problémákkal szembesült, mint azt játékosként megszokta.

A lányok valamivel érzékenyebbek, ezért minden szavát meg kell fontolni. Eleinte nehezen kezelte őket, ám mostanra összekovácsolódott a társaság. Úgy fogalmazott, sokkal rosszabbra, több hisztire számított.

- Az edzéseken ugyanolyan feladatokat végeztetek velük, mintha férfi tréninget tartanék. Eleinte az erőnléti edzéseken tettem kedvezményeket, azt gondoltam, nem bírják majd, de aztán rájöttem, sokkal többet kell futtatni őket, mert így a kondijukkal gond lesz. A labdakezelésben elég ügyesek, bár akadnak azért hiányosságok is, amit idővel szeretnénk pótolni - magyarázta a szakmai részletekkel kapcsolatban a szakvezető.

Molnár Zoltán a női labdarúgócsapat élén egy merőben új feladattal szembesült, tisztában van vele, hogy nem lesz könnyű dolgaFotó: Penovác Károly

Molnár Zoltán elárulta, a női focit eddig egyáltalán nem követte figyelemmel, az NB II-es mezőny erőviszonyait sem ismeri, ennek ellenére bátran, elszántan vágnak neki a 2013/2014-es bajnoki pontvadászatnak.

- Nincsenek konkrét célkitűzéseink, mert először is szeretnénk egységes, összetartó csapatot építeni. Fontos, hogy minél többen legyünk. A következő lépés pedig az lesz, hogy a mezőny középső részében vessük meg a lábunk. Persze még gyerekcipőben járunk, addig, amíg idáig eljutunk, rengeteg munka vár ránk. Nincsenek illúzióink, biztos vagyok benne, rögös úton kell végigmennünk ahhoz, hogy Veszprémben egyszer jegyzett legyen a női labdarúgás - zárta a beszélgetést az edző.

 

Nagy pofont kaptak az idénynyitón

A Veszprém FC NB II-es női együttese a Ferencváros U–19-es gárdáját fogadta a szezon első bajnokiján. A VFC mintegy húsz percig tudta tartani a döntetlen állást, utána azonban a zöld-fehérek megsorozták Molnár Zoltán tanítványait. Az 1:3- as félidő után a Fradi további öt alkalommal volt eredményes. Eredmény: VFC–FTC U–19 1:8 (1:3). Gólszerzők: Varga D. (28.), ill. Kikl (20. öngól), Krascsencsics Cs. (21.), Soltész (45.), Krascsencsics P. (58., 63., 79., 90.), Ferencz (66.).

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!