Sport

2012.07.18. 19:52

Indul a hagyományos nyári tájfutófesztivál

Dudar - A Veszprémi Tájfutó Club ismét megrendezi hagyományos nyári fesztiválját, az Euro-west Pannon tájfutónapokat. A háromnapos program változatos elfoglaltságokat kínál.

Novothny Ottó

- Pénteken rövid távú futammal indítunk - mondta Molnár Péter versenyigazgató. - Szőlőgyöp környéke lesz a helyszín. Ezt követi szombaton és vasárnap a dudari sportpálya központtal lebonyolítandó vetélkedés. Az előrejelzések szerint nagyjából négyszáz indulót várunk.

Érdekesség, hogy a szombati F60-as korosztályú futam elnevezése Tüskés Endre-emlékverseny, melyen az elhunyt megyei sportigazgató kortársai versengenek majd a család által felajánlott vándorserlegért.

- Különleges izgalmat rejt magában a vasárnapi vadászrajt - ecsetelte a főszervező. - Ez azt jelenti, hogy a korábban összeszedett időkülönbség megtartása mellett startol a mezőny. A célban tehát azonnal kiderül a végső sorrend, mint ahogy a terepen a közel azonos képességű sportemberek fej fej mellett küzdhetnek.

A sportvezető hozzátette még, hogy harminchat kategóriában lesz rajt, tízévesektől a hetvenesztendősekig lehet nevezni. Tizenhat ország tájfutói érkeznek, az európai tájfutónagyhatalmak mellett új-zélandi sportoló is jelentkezett.

- A teljesen amatőrök számára is jelölünk ki pályát, ezt hívják nyílt kategóriának. Ebbe a helyszínen is lehet nevezni és a hétköznapi emberek is sikerrel oldhatják meg a feladatot. Abban is bízunk, hogy a Veszprém megyei tájfutók neve gyakran felhangzik majd az eredményhirdetésen - zárta szavait Molnár Péter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!