Sport

2012.05.02. 16:47

Remek eredményeket ''dobtak''

Veszprém - Nagyszerű eredményeket hozott a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) évadnyitó dobóversenye. Pars Krisztián, Pásztor Bence és Fertig Fruzsina is jól teljesített.

B. Virág Rita

A VEDAC szezonnyitó dobóversenyén a felnőtt férfiak kalapácsvető versenyében kiváló eredménnyel nyert Pars Krisztián, a szombathelyi Dobó SE világbajnoki ezüstérmes atlétája. A 81,16 méteres dobásával egyelőre vezeti a világranglistát, és az eredmény felettébb biztató  a közelgő ötkarikás játékok szempontjából is. A junior kalapácsvetőknél (6 kg-os szer) Pásztor Bence 73,96 méterrel nyert, így kvalifikálta magát a korosztályos világbajnokságra. Ebben a korcsoportban még kiadó egy hely, ami a szombathelyi Cser Márton (71,34) és a két veszprémi, Árvai Krisztián (70,57), Töreky Balázs (70,40) között dől el. Az ifiknél  (ők ötkilós szerrel dobtak) ugyancsak Pásztor Bence nyert 81,73 méterrel és világranglista-első.

A nők kalapácsvetését (4 kg) az Egyesült Államokból hazatérő veszprémi Orbán Éva nyerte (65,31). A pekingi és athéni olimpikon sportoló egyelőre az időátállással küzd, ezért még nem várható tőle kimagasló eredmény. A sérüléséből lábadozó klubtárs, Lévai Dóra második lett biztató formával (61,29). A junioroknál Fertig Fruzsinát kell kiemelni, aki 63,25 méterrel győzött.

Természetesen jó eredmények születtek a másik két számban, diszkoszvetésben és súlylökésben is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!