Sport

2012.03.27. 11:30

Kispad-blog: Megint bejelentkezett a gólkirály

Úrkút - Csattanós választ adott az éllovas azoknak, akik az első tavaszi forduló után úgy gondolták, hogy idén letaszítható a trónról az elmúlt két idény legjobbja. Az Úrkút SK látványos lépést tett az újabb bajnoki elsőség felé, miközben legveszélyesebb támadója az újabb gólkirályi címért jelentkezett be.

Horváth Gábor

Az előző két kiírás bajnoka az aktuális idényben szintén a tabella első helyén telelt a labdarúgó megyei első osztályban, a tavaszi félév nyitókörében azonban vereséget szenvedett Tapolcán.

Még mielőtt a vészharangok megszólalhattak volna, az úrkútiak a mezőny egyik legerősebb alakulatát, a dobogós Devecsert ütötték ki haza pályán. A rangadón nem épp rangadószerű eredmény született: 9:2.

A kilenc hazai találatból ötöt Korpos Tibor "vállalt magára", a 38 esztendős csatár ezzel 16-ra növelte idei góljai számát, s beérte a mesterlövészek listáját vezető, ősküi Horváth Lászlót.

- Volt már rá példa, hogy ötször talált be egyetlen mérkőzésen?
 
- Igen, többször is. De legutóbb, ha jól emlékszen tavalyelőtt, sikerült hat gólt is rúgnom. Épp a devecseri együttesnek.
 
- Nocsak. Nem mérgesek Önre?
 
- Nem, ilyesmiről szó sincs. Jól ismerjük egymást, hiszen nagyrészt az ő csapatuk is ajkai srácokból áll.

- Rutinos, sokat tapasztalt támadóként gondolom az ilyen meccseken megérzi az ember, hogy akár az átlagosnál többször is mattolhatja az ellenfél védelmét.

- Az első gólt a mérkőzés elején 11-esből szereztem, aztán néhány perc múlva jött a második. Akkor valóban kezdtem érezni, hogy ebből még több is lehet. Az az igazság, hogy két nagy helyzetem kimaradt, így lehetett volna, az az öt hét is.

- A nagyarányú győzelem egyfajta, "idén sem értek utol-jelzés" volt üldözőknek?
 
- Bízom benne, hogy igen. Az ősz kicsit gyengébben sikerült, személyesen nekem is, igaz, műtötték a térdem. Nagyon örülnék neki, ha ebben az évben is sikerülne megszereznünk a bajnoki címet. Ez lenne az ötödik elsőségem.

- Ha így folytatja, sorozatban a harmadik gólkirályi cím is meglehet.

- Azért ez nem olyan könnyű feladat. Sőt, egyre nehezebb lesz, hiszen sok a feltörekvő, fiatal tehetség, én pedig máér betöltöttem a 38-at. - Persze nem kell minden meccsen betalálni, elég néhány négy-ötgólos találkozó is - teszi hozzá viccelődve.

Amikor a kiváló támadót arról faggatom, hogy korábban nem-e szeretett volna feljebb lépni, élvonalbeli futballistává válni, rávágja: dehogynem.
- Természetes, hogy az ember fiatalon arra törekszik, hogy minél magasabb osztályban szerepeljen. Mindenképpen szerettem volna NB I-es focista lenni, sajnos nem volt rá lehetőségem. Annak idején egy alkalommal úgy hallottam, hogy felmerült a nevem a Zalaegerszegnél, de személyesen nem kerestek, ajánlatot nem kaptam. Jól érzem magam Úrkúton, azt hiszem, én már itt fejezem be pályafutásomat. Szeretnék minél tovább pályán lenni, remélem, két-három év még bennem van.



Két szezon alatt hatvanöt találat

A megyei futballéletben szinte mindenki ismeri Korpos Tibort. A kiváló támadó nemcsak átlag feletti góltermelése miatt népszerű, sokan szeretik megalkuvást nem tűrő, ám mégis szerény, alázatos játékáért is. A csatár az Ajkai Bányászban kezdett futballozni, később a városban lett NB IIes játékos. Az ajkai csapatok mellett szerepelt Malomsokon, Ausztriában és Badacsonytomajon is, utóbbi színeiben NB III-ban. Úrkúton a mostani a harmadik szezonja (emellett korábban is játszott a csapatban), az elmúlt két idényben bajnok és - 34, majd 31 találattal - gólkirály lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!