Sport

2010.02.26. 14:15

Remekeltek a fiatal pápai úszók

Pápa, Hódmezővásárhely - A rövidpályás vidék bajnokság helyszíne Hódmezővásárhely volt. A megyei színeket a PSE sportolói képviselték.

Novothny Ottó

A szokatlan időpont ellenére több mint háromszázan vágtak neki a távoknak. A közelmúltban átalakult pápai úszó sport fiataljai kitűnően helytálltak a népes mezőnyben, több értékes helyezést is elértek.

Szabó Attila úszó szakedző keményen dolgoztatja a klub sportolóit, heti nyolc edzésen, napi hat-hét kilométert teljesítve készülnek a pápai úszók.

A Várkertfürdő vezetése partner a munkában, így a Pápai Úszó Sportegyesület versenyzői egyre szebb eredményeket érnek el. A támogatók pedig, akik közül egyre többen állnak az úszóegylet mögé, lehetővé teszik, hogy több vetélkedőn is számot adjanak tudásukról a pápai úszók.

Visszatérve a hódmezővásárhelyi eseményekre, Sztyehlik Sára 200 méteres hátúszásban ezüst-, 100 háton bronzérmet érdemelt ki. Ugyanakkor a Kertész Réka, Sztyehlik, Benecz Fanni, Nagy Rebeka összetételű váltó két számban is a harmadik helyen ért célba.

A fiúk közül Szekeres Balázs, Rüll Máté és Rüll Ádám szerzett értékes helyezéseket. Érdekesség, hogy a pápaiak közül többen is egyéni csúcsot repesztettek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!