Sport

2009.10.14. 09:18

Erdei ellenfele magabiztos

Budapest - Szoros csatát vár Erdei Zsolt elleni novemberi mérkőzésén, ennek ellenére magabiztosan készül a németországi címmérkőzésre Giacobbe Fragomeni, a Boksz Világtanács (WBC) cirkálósúlyú világbajnoka.

MTI

"Erdei remek amatőr múlttal lett sikeres profi, de szerintem ez egy kétesélyes meccs, ami mindkettőnk számára nehéz lesz. Mindketten inkább bokszolók vagyunk és közel egyforma magasak - nyilatkozta a profiboksz.hu szerint a 40 éves olasz öklöző.

- Nyugodtan megyek ki, de teljesen eltökélten és magabiztosan, s szerintem a német szurkolókat is le fogom majd nyűgözni."
   
Fragomeni (26 győzelem, 1 döntetlen, 1 vereség) mindehhez hozzátette, hogy kifejezetten szeret külföldön bokszolni, mert hazájában mindig óriási a nyomás rajta.
   
Erdeinek (30 mérkőzés, 30 győzelem), a Boksz Világszervezet (WBO) öt és fél éve uralkodó félnehézsúlyú világbajnokának "súlycsoportváltását"  - nem kis meglepetést keltve - kedden hozta nyilvánosságra klubja, az Universum Promotion.

A november 21-én, Kielben sorra kerülő mérkőzés azt is jelenti, hogy a 35 éves Erdei automatikusan elveszíti WBO-övét, ám amennyiben győz, ő lesz az első magyar, aki két súlycsoportban is világbajnoki övet szerez, s szintén az első, aki a WBO mellett a három nagy szervezet (WBC, IBF, WBA) valamelyikének bajnoka lesz.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!