Somlóvásárhely

2016.10.27. 09:56

Indul a tanoda

Somlóvásárhely - Tehetséges vagyok, a családom büszke rám címmel rendezett programot a település iskolája és a Veszprém Megyei Civil Hálózatért Közhasznú Egyesület.

Penk Tímea

Az intézmény tavaly kapcsolódott be a Nemzeti Tehetség Programba, mert fontosnak tartja, hogy a tanórákon túl is gondozza tehetségígéreteit. Martonné Vathy Hedvig intézményvezető arról tájékoztatta lapunkat, hogy a somlóvásárhelyi iskolában közel hatvan százalékos a hátrányos helyzetű tanulók aránya, közöttük sok a roma származású. Számukra valódi esélyt biztosít a program a felzárkózásra, tehetségük kibontakoztatására.

Fotó: Somlóvásárhelyi iskola

A mostani programon túl, az iskola újabb lehetőséget kínálhat tanulóinak, mivel a helyi Katolikus Plébánia sikerrel pályázott a Tanoda programra, amelynek szakmai munkáját Szakácsné Foky Katalin, a győri Tanoda Klub vezetője segíti, a működtetésében pedig a helyi iskola tapasztalt és elkötelezett, jól képzett pedagógusai vállalnak szerepet. Mindez az iskola sokoldalúságát mutatja, hiszen közel két éve alkalmazzák a Komplex Instrukciós Programot (KIP) is. Helyi fizetőeszközt vezettek be, és motiváló rendszert dolgoztak ki a tanulók személyiségfejlesztése érdekében. A tanodát november 13-án nyitják meg ünnepi misét követően.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!