Somlóvásárhely

2016.10.06. 08:12

Indul a tanoda

Somlóvásárhely - Harminc tehetséges, hátrányos helyzetű diák tanulmányi munkáját és a felnőtt életre való felkészülését segíti az a tanoda, amelyre Kocsis Tamás somlóvásárhelyi plébános adott be pályázatot a Széchenyi iskolával közösen.

Tisler Anna

A tanoda minden nap délután kettőtől hat óráig fogadja a kiválasztott gyerekeket, akiknek az órákra való felkészülésben nyújt segítséget, tehetséggondozó foglalkozást tart, és a felnőtt életben hasznos tevékenységekre, például kertészkedésre tanít meg. Sok programon a szülők is részt vehetnek. A tanodás diákok élményekkel is gazdagodnak, kirándulás és táborozás is része a programnak, amely két évre, 2018. augusztusáig tart. A program szakmai vezetője a győri tanodát működtetett Szakácsné Foki Katalin. Harmat Zsuzsanna, a somlóvásárhelyi iskola tanára elmondta, a tanoda célja, hogy minél több gyereket segítsenek bejutni érettségit adó középiskolába.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!