Somlóvásárhely

2016.11.17. 19:50

Bálint tornatermet szeretne iskolájának - Küldötté választották a diákparlamentbe

Somlóvásárhely - Az országos diákparlamenten képviseli a Széchenyi általános iskolát a hatodikos Kalányos Bálint.

Tisler Anna

Bálintot a nemrég lezajlott térségi diákparlamenten a negyedik legtöbb szavazattal választottak küldötté, tudtuk meg Kissné Papdi Annamária diákönkormányzatot segítő tanártól. Az ötven küldött közül 14 jelöltette magát, majd 11 kapta meg a szükséges támogatást. A tanárnő elmondta, Bálint volt a leg-fiatalabb delegált, aki határozott fellépésével, talpra-esettségével is felhívta magára a figyelmet. Az országos diákparlamentet február 4-e és 6-a között tartják Székesfehérváron.

Kalányos Bálint (a hátsó sorban, jobbra) egy tanodás szereplésen a templomban. Társai választották meg küldöttnek
Fotó: Tisler Anna

Bálint felszólalásában megfogalmazta, náluk minden tanár szakos, minden osztályban használhatnak interaktív táblát, számítógépet, ezenkívül van 20 tabletjük is van.

- Egy nagy hiányunk van, hogy ugyanolyan körülmények között tanulhassunk, mint mások: nincs tornatermünk. Ősztől tavaszig a kultúrházba járunk át testnevelésórákra. Szűk a hely a labdajátékokhoz, itt nem tudunk mindenféle sportot kipróbálni. Az iskolai diákközgyűlésünk felhatalmazásával javaslom, hogy a kis iskolák is kapjanak tornatermet - mondta el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!