A Somló újjáélesztése

2017. június 19., 20:17 szerző: Penk Tímea
komment
SOMLÓVÁSÁRHELY - A Somlói Éjszakai Pincetúra a vulkán újraélesztésének az ötletéből indult öt évvel ezelőtt - mondta Nagy Gábor főszervező.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

A június 24-ei ingyenes, jubileumi rendezvény hangulata és programja a korábbi években megszokotthoz hasonló, de idén különös gondot fordítottak a jobb tájékozódási lehetőségekre és a fiatalabb korosztályok megszólítására.- Kétezer vendégre számítunk, akiket koncertek, zenekarok is várnak a boron, pálinkán és a vendéglátóhelyeken kívül. A vár, a kilátó, a kápolnák mellett megnyílik a dobai képtár is - ismertette a főszervező. Nagy Gábor elmondta, hogy idén először világító útjelző táblák segítik a közlekedést. Autóval nem lehet felmenni a hegyre, Somlószőlősnél és Somlóvásárhelynél jelölték ki a parkolókat.

A hegy két legtávolabbi helyszíne között hét kilométer a távolság, a nehezebben közlekedő vendégek kényelmét hegyi taxi szolgálja. A főszervező szerint érdemes vonattal érkezni a rendezvényre, a menetjegyeket fél áron biztosítja a MÁV és a GYSEV mindkét irányból Somlóvásárhelyig és vissza.- Egy kiváló fordított napra számíthatnak a látogatók. A borászok többsége kora délután kinyitja pincéjét, a tüzet este tíz órakor gyújtjuk meg, jelképesen életre keltve a vulkánt - mondta Nagy Gábor. Hozzátette, a rendezvény nagyszabású összefogás eredményeként valósul meg, helyi cégek, a hegyközség és borosgazdák közreműködésének köszönhetően.

Penk Tímea

2017. június 19., 20:17 szerző: Penk Tímea

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...