Somlószőlős

2017.03.25. 17:56

A fejlődés kulcsa az önellátás

Somlószőlős, Nyárád - Az önellátásról, a családi és a közösségi kiskeretek kialakításáról bővítették ismereteiket a Szeretetfalvak programban résztvevő települések képviselői.

Penk Tímea

A Kristályvögy Felnőttképzési Egyetem már másodszor tartott oktatást a pápai és a devecseri kistérség két helyszínén. Nyárádon a házigazdákon kívül Nagypirit, Dabrony, Nagyalásony, Nagygyimót, Lovászpatona, Pápateszér, Pápadereske, Pápasalamon és Dáka lakosait oktatták, a somlószőlősi képzésre a helyieken kívül Borszörcsök, Somlóvásárhely, Iszkáz, Kiscsősz, Csögle, Vid és Adorjánháza lakosai jelentkeztek.

Deák Bárdos András a Családi kiskertek, közösségi kertek és a Helyi Gazdaság fejlesztése tükrében címmel tartott előadást Fotó: Penk Tímea

A Szeretetfalvak program vezetője, Varga Csaba lapuknak elmondta, hogy körülbelül húsz ingyenes előadást terveztek az elkövetkezendő hónapokra. A témák között szerepelt már a családi és közösségi önellátás új útjai, élelmiszer-előállítás, talajjavítás, biointenzív mezőgazdaság, vetőmag-kiválasztás, ágyásművelés és élelmiszer-feldolgozás.

Szó esik még a megújuló energiákról, a test-lélek-szellem gyógyításáról, a népi gyógyászatról, a családi kríziseinek kezeléséről, a védőangyal mentális szolgálat elindításáról, a szerelem szentségéről, a szeretetcsalád létrehozásáról, a gyereknevelésről, a családok együttműködéséről és a védőhálóiról, valamint a negatív érzések és gondolatok kezeléséről. Az előadók között szerepel Farkas Károly, Győri-Nagy Sándor, Szánthó Attila, Báger Gusztáv, Deák Bárdos András, Végh Konrád, Bagyura Ferenc, Kozma Sándor, Véghely Tamás, Gelléri Julianna, Szaszkó Dóra, Kertész Kata Keke, Marton Jó Ferenc, Bak Mária Hajnalka, Sall Margit, Garaczi Imre, Pozsgai Nikoletta, Farkas Péter, Zsinkó-Szabó Zoltán, Bánáti Ferenc, Boros László, Hajnal Péter, Sobják Mónika, Poller Imre, Györfi János, Ugrin Emese, Matek Kamill és Varga Csaba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!