Somlószőlős

2017.04.02. 10:30

Önellátás: új utakon - Szeretetfalvak program

Somlószőlős, Nyárád - Az önellátásról, a családi és a közösségi kiskertek kialakításáról bővítették ismereteiket a Szeretetfalvak programban részt vevő települések képviselői.

Penk Tímea

A Kristályvögy Felnőttképzési Egyetem már másodszor tartott oktatást a pápai és a devecseri kistérség két helyszínén. Nyárádon a házigazdákon kívül Nagypirit, Dabrony, Nagyalásony, Nagygyimót, Lovászpatona, Pápateszér, Pápadereske, Pápasalamon és Dáka lakosait oktatták, a somlószőlősi képzésre a helyieken kívül Borszörcsök, Somlóvásárhely, Iszkáz, Kiscsősz, Csögle, Vid és Adorjánháza lakosai jelentkeztek.

A Szeretetfalvak program vezetője, Varga Csaba lapuknak elmondta, hogy körülbelül húsz ingyenes előadást terveztek az elkövetkezendő hónapokra. A témák között szerepelt már a családi és közösségi önellátás új útjai, élelmiszer-előállítás, talajjavítás, biointenzív mezőgazdaság, vetőmag-kiválasztás, ágyásművelés és élelmiszer-feldolgozás.

Szó esik még a megújuló energiákról, a test-lélek-szellem gyógyításáról, a népi gyógyászatról, a család kríziseinek kezeléséről, a védőangyal mentális szolgálat elindításáról, a gyereknevelésről, a családok együttműködéséről és védőhálóiról is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!