Sóly

2016.10.25. 19:50

Golden almát oszt a szeretetszolgálat

Sóly - Almát oszt a Magyar Református Szeretetszolgálat. A hajmáskér-sólyi társegyházközség 26 tonna goldent ad 1560 családnak.

Balla Emőke

Októberben 23 kamionnyi, azaz csaknem 500 tonna étkezési almát oszt szét az ország 22 településén a segélyszervezet. Rászoruló családokat, intézményeket és gyülekezeteket segít egészséges adományával a Magyar Református Szeretetszolgálat. Karitatív tevékenysége során a szervezet számos adománnyal segíti a bajba jutott, nehéz helyzetben lévő családokat, időseket, gyermekeket.

Rászoruló családokat segít a református szeretetszolgálat akciója
Fotó: Bikádi László

A Dunántúlon a pápai, nagykanizsai és a hajmáskér-sólyi társegyházközségek kapcsolódnak az országos akcióhoz. A hajmáskér-sólyi társegyházközségbe egy kamionnyi, azaz 26 tonna, 1560 láda alma érkezett.

Az egészséges gyümölcsből 1560 család kap (egy ládában 14 kilogramm alma van). A Szabolcs-Szatmár megyei nagykállói ízletes golden alma a veszprémi református egyházmegye minden területére eljut, Tapolcától Veszprémig, Várpalotától Balatonfüredig, Papkeszitől Hajmáskérig, tájékoztatott Bikádi László hajmáskér-sólyi református lelkész.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!