Sóly

2015.07.04. 14:03

Falusi tízpróba Kiss Ramónával

Sóly – Labirintusfutás, hintótolás, rönkhajítás és sörivó verseny is szerepelt a sólyi tízpróba különleges feladatai között, amelyet a falunap keretében rendeztek meg a szombaton a településen.

Szabó Péter Dániel

Az elmúlt héten rendezett ösküi parasztolimpia mintájára a sólyiak is rendhagyó tízpróbára hívták és várták a vállalkozó kedvűeket. A szombat reggel startoló főzőversenyre benevezett csapatok mindegyike élt is a lehetőséggel, s a hőség ellenére végig nagy kedvvel és lelkesedéssel vetették bele magukat a feladatokba. – A tízpróbán többek között labirintusfutás, hintótolás, sódrófa- és rönkhajítás, vasalódobás, hintótolás, petrencerúd tartás és sörivó verseny várta a versenyzőket –mondta el kérdésünkre Kaptur József polgármester, aki maga is egy bogrács mellett serénykedett már reggeltől kezdve.

A nap háziasszonya a Barátok közt sorozatból ismert veszprémi színésznő, Kiss Ramóna volt, aki otthonosan mozgott Sólyon, hiszen visszatérő vendég a településen. A kedves és rendkívül közvetlen hölgy barátaival a főzőversenyen és a tízpróbán is elindult.

Persze nemcsak emiatt volt érdekes a sólyi falunap, ahol Kész Zoltán, a térség országgyűlési képviselője is köszöntötte a megjelenteket. A délutáni programban a Litéri Zöldág Néptáncegyüttes és a Sólyi Dalkör is színvonalas műsort adott. Este nyolctól a Big Band zenekar muzsikál, majd Szőke János és a Ciklon együttes várja utcabálra a sólyiakat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!