Sóly

2015.07.06. 16:24

Kemény legények próbája - Kiss Ramóna volt a házigazda a sólyi falunapon

Sóly - Labirintusfutás, hintótolás, rönkhajítás és sörivó verseny is szerepelt a sólyi tízpróba különleges feladatai között, amelyet a falunap keretében rendeztek meg az elmúlt hétvégén a településen.

Szabó Péter Dániel

A nagy sikerű ösküi parasztolimpia mintájára a sólyiak is rendhagyó tízpróbára hívták és várták a vállalkozó kedvűeket. A szombat reggel startoló főzőversenyre benevezett csapatok mindegyike élt is a lehetőséggel, s a hőség ellenére végig nagy kedvvel és lelkesedéssel vetették bele magukat a feladatokba.

A tízpróba során többek között labirintusfutás, hintótolás, sódrófa- és rönkhajítás, vasalódobás, petrencerúd tartás és sörivó verseny várta a versenyzőket, de lézeres célbalövés is volt - mondta el kérdésünkre a helyszínen Kaptur József sólyi polgármester, aki maga is egy bogrács mellett serénykedett már reggeltől kezdve.

Horváth Tibor, a sólyi kertbarátok versenyzője a rönkhajításnál. Fotó: Szabó Péter Dániel

A nap háziasszonya a Barátok közt sorozatból ismert veszprémi színésznő, Kiss Ramóna volt, aki otthonosan mozgott Sólyon, hiszen visszatérő vendég a településen. A kedves és rendkívül közvetlen hölgy barátaival a főzőversenyen és a tízpróbán is elindult.

Persze nemcsak emiatt volt érdekes a sólyi falunap, ahol Kész Zoltán, a térség országgyűlési képviselője is köszöntötte a megjelenteket. A délutáni programban a litéri Zöldág Néptáncegyüttes és a Sólyi Dalkör is műsort adott, de látványos motoros bemutatónak is tapsolhatott a közönség. Este a Big Band zenekar muzsikált, majd Szőke János és a Ciklon együttes várta utcabálra a sólyiakat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!