SÉTA

2017.01.16. 16:20

Egy karnyújtásnyira van csak Párizs!

Pápa - Az AgroNapló és a Megfosz együttműködéseként újabb többfordulós őszi játékot hirdettek a mezőgazdasági gépésztechnikus, gépész és gépjavító szakos középiskolások részére.

A MezőgépÉSZek2016- 17 elnevezésű online játékban egyaránt számít a kreativitás, a szakmai elhivatottság és a felkészültség. Iskolánk is nevezett, a 11. MGP osztály öt tanulója vesz részt a versenyen. Három online forduló után a legjobb hat csapat juthat el a budapesti döntőre január 27-én. A 47 induló csapatból az első helyen állunk.

Az első fordulóban a MezőgépÉSZek Facebook-csoportba a mezőgazdaság és a gépek iránt érdeklődő ismerőseinket kellett meghívni. A meghívásokra 16 nap állt rendelkezésre. A második forduló volt a legizgalmasabb. Hetente újabb feladatokat kaptunk, hol egy képet, hol egy videót kellett elkészítenünk, és like-okat gyűjteni rá.

A versenyzők szakmai tudásán túl kreativitásuk is fontos volt Fotó: Gőgös Kornél

Díjazták a nap képét és a nap videóját. 14-szer első, kétszer második helyezett lett csapatunk, kétszer nyertük el a nap képéért járó plusz 10 pontot, egyszer pedig a nap videójáért járó pluszpontot. Tanáraink, rokonaink, barátaink és diáktársaink nagy segítségünkre voltak. A harmadik fordulóban az online szakmai teszten is kiemelkedő eredményt értünk el, megtartottuk az első helyünket.

Nemcsak a szakmai tudás volt fontos, hanem a képzelőerő és a kreativitás is nagy szerepet játszott. Magamtól nem jutott volna eszembe ilyen beállítású képeket és videókat készíteni és közzétenni.

Csapattársaimmal együtt napi szinten minimum 1-2 órát a képekkel és a ver- seny többi feladatával foglalkoztunk.

A fődíj utazás a SIMA 2017 mezőgazdasági kiállításra Párizsba.

Tankó Balázs
Mező

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!