Rendőrségi

2016.02.09. 12:18

Villanyoszlopnak és gázcsonknak rohant egy nyerges vontató

Kidöntött egy melléképületet, villanyoszlopnak csapódott egy kamion Nagyvázsonyban kedden, majd rárohant egy gázcsonkra is - erősítette meg értesülésünket Csépányi-Barczi Petra megyei katasztrófavédelmi szóvivő. A házban szerencsére nem tartózkodott senki.

Kovács Erika

Hozzátette, a helyszínre a veszprémi tűzoltók vonultak, és szerencsére nincs robbanásveszély. A megyei mentőszolgálattól megtudtuk, senki nem sérült meg.

Teljes útzár van Nagyvázsonynál a baleset miatt 77-es számú út érintett szakaszán – tudtuk meg a megyei rendőr-főkapitányságtól.

Frissítés: A Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatása szerint a balesetkor az eltört gázcsonkból a gáz a szabadba ömlött, ezért a rendőrség száz méteres körzetben lezárta a baleset helyszínét, és tíz közeli családi házat pedig kiürítettek. A gázszolgáltató szakemberei az érintett gázvezetéket kiszakaszolták, és megszüntették a gáz szabadba jutását. A helyszínre a veszprémi hivatásos tűzoltók vonultak, valamint riasztották a katasztrófavédelmi mobil labort is, akik méréseket végeztek, a műszerek nem mutattak veszélyes gázkoncentrációt. Az érintett tíz házból összesen hat embert kellett kimenekíteni, ők rövid időn belül visszatérhettek otthonukba.

Fábry Szabolcs polgármester, aki azonnal a helyszínre ment, elmondta, legkevesebb tíz éve húzódó problémájuk az, hogy a 77-es számú úton hatalmas a kamion- és teherautó-forgalom. Ezúttal néhány percen múlt, hogy nem történt tragédia, ugyanis korábban éppen a baleset helyszínén tartózkodott az ételszállító. Mindemellett a közelben kisgyerekes családok, idősek laknak, akik gyalogosan közlekednek. Mint rámutatott, az út nem a településé, de folyamatosan tárgyalnak az üzemeltetésben illetékes közútkezelővel, hogy a fejlesztésekért pályázzon, nagy szükség lenne arra, hogy lassító sziget és körforgalom épüljön a nagy forgalmú útnál, ahol a megengedett óránkénti 40 kilométeres sebesség helyett a polgármester elmondása szerint jóval gyorsabban közlekednek a teherautók, kamionok. Mint utalt rá, ezen az úton történik a hulladék- és kőszállítás is, ami ugyancsak elviselhetetlen forgalmat és egyben veszélyt is jelent a településre nézve.

Frissítés, 20:41 - A rendőrök feloldották az útlezárást. A főút ismét teljes szélességében járható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!