Rendőrségi

2015.05.18. 09:19

Vigyázat, csalók tűntek fel Pápán!

A Pápai Rendőrkapitányság tájékoztatja a lakosságot, hogy a városban ismeretlen személyek megloptak egy egyedül élő idős asszonyt az otthonában az előző héten.

Polgár Tibor

Az egyik tolvaj a vízmű alkalmazottjának adta ki magát, nyakában egy azonosító kártya is lógott. Arra hivatkozott, hogy a lakásban valószínűleg csőtörés van, ennek helyét kívánja beazonosítani. Míg a férfi egy állítólagos mérőműszerrel kereste a hiba helyét, addig társa besurrant a nyitott bejárati ajtón és ellopta a sértett otthon tartott készpénzét, értékpapírjait, valamint bankkártyáját a PIN-kóddal együtt.

A kapitányság a hasonló bűncselekmények megelőzése érdekében kéri az egyedül élő időseket: ha szándékukban áll egy magát hivatalos személynek vagy szolgáltató alkalmazottjának kiadó idegen beengedése a lakásukba, kérjenek meg egy szomszédot, legyen jelen a látogatás alatt, és ezzel egy időben tájékoztassák a rendőrséget is az ingyenesen hívható 107-es telefonszámon. Érdemes a látogató beengedése után a lakásajtót kulcsra zárni, így megakadályozható egy észrevétlen besurranás. Nagyobb összegű készpénzt nem biztonságos otthon tartani, és célszerű a bejárati ajtót beltéri kamerával megfigyeltetni, amely segítheti a lakásban történt bűncselekmény felderítését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!