Rendőrségi

2015.05.21. 07:10

Vádamelési javaslat: Halálra verte édesanyját, majd bejelentette eltűnését

Vádemelési javaslattal fejezte be a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság azt az eljárást, amely egy idős nő eltűnése miatt indult.

Édesanyja eltűnését jelentette be telefonon a rendőrségnél egy pápai férfi 2014. május 5-én. A bejelentő arról számolt be, hogy amíg ő nem volt otthon, édesanyja a közös lakásukból ismeretlen helyre távozott.

Az eltűnés miatt a Pápai Rendőrkapitányság körözési eljárást indított. Az idős, nehezen mozgó nő felkutatása során olyan adatokra bukkantak a pápai rendőrök, amelyek felvetették a gyanút, hogy bűncselekmény történhetett, ezért a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályával közösen folytatták tovább a nyomozást. A beszerzett bizonyítékok alapján a nyomozók 2014. május 27-én őrizetbe vették Cs. T. 51 éves pápa lakost, akit segítségnyújtás elmulasztása vétség elkövetésével gyanúsítottak meg.

A rendőrség tovább kereste az eltűnt nőt, de 2014. június 18-án Pápa külterületén, egy nehezen megközelíthető helyen már csak a holttestét találták meg. A férfi előzetes letartóztatása mellett folytatott nyomozásban az újabb bizonyítékok arra mutattak, hogy Cs. T. bántalmazta édesanyját, aki az elszenvedett sérülések miatt vesztette életét.

Az ügyben keletkezett iratokat a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya halált okozó testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt vádemelési javaslattal küldte meg a Veszprém Megyei Főügyészségnek.    

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!