Rendőrségi

2015.05.04. 18:03

Ukrán motorosok akarták megölni?

Veszprém - Bűnösnek mondta ki a Pfeifer Péter bíró tanácsa minapi ítéletével S.J.-t két rendbeli emberölés előkészületének bűntettében, a Veszprémi Törvényszéken. A bíróság a férfit négy év börtönbüntetésre ítélte, és ennyi időre eltiltotta a közügyektől, és kötelezte a több mint 170.000 forint bűnügyi költség megfizetésére is. A vádlott azt mondta, senkit nem akart megöletni.

Kovács Erika

A tárgyaláson elhangzott, S. J. „ki akart csináltatni bennünket, le akart lövetni, azt mondta, odajön a lakásra, és pofánlő”. Kiderült továbbá, az „ügyet” motoros ukránok végezték volna el, akiket állítólag már le is szerveztek. Raffai Róbert védő ügyvéd vitatta a vádat, azt elismerte, hogy védence indulatosan nem tudja kontrollálni, miket mond, de aztán ezeket nem hajtja végre, de a sértettek most éppen ezt használják ki.

Bírálta a tanúk ellentmondásos vallomásait, például a likvidálást vállaló közvetítőről egyik azt mondta, akcentussal beszél, a másik ennek ellenkezőjét. Kiemelte, amit védence mondott, önmagában nem bűncselekmény.  A védő szerint az emberölés előkészülete kétséget kizáróan nem bizonyítható, vékony jégen járunk – hangsúlyozta.  A vádlott az utolsó szó jogán közölte, „senkit nem akartam bántalmazni és bérgyilkosokat sem küldtem senkire.”

Raffai Róbert védő vitatta a vádat

A tényállás szerint S.J. 2003-ban ismerte meg az S. Kft. ügyvezetőjét, P. R. A.-t, akivel vagyonvédelmi, portaszolgálatra a tulajdonát képező cégek alvállalkozói minőségben megbízási szerződést kötöttek. S.J. utoljára 2011 júniusban az S. Kft. tulajdonosaként állt munkakapcsolatban P.R.A.-val. K.Z.  2004-ben biztonsági őrként, később szolgálatvezetőként dolgozott S.J. cégeinél, 2011. júniustól az S. Kft.-nél.  K.Z. munka közben ismerte meg P.R.A. -t, akivel barátok lettek. Miután P.R.A. K.Z.-től megtudta, hogy S.J. az alkalmazottainak járó munkabért  nem fizeti ki, 2011. november 21-én felmondta az S. Kft.-vel kötött megbízási szerződéseket. Emiatt S.J. neheztelt a két férfire, mert úgy gondolta,  az alvállalkozói szerződés felbontása után mindent megtettek azért, hogy ő ne kapjon vagyonvédelmi munkát Veszprém megyében, és anyagilag is megkárosították őt.

Emellett K.Z.-t okolta azért is, mert kapcsolata P.R.A.-val megromlott, ezenkívül élettársa miatt is féltékeny volt rá. S.J. ezért elhatározta, hogy a két férfit megöleti. Emiatt 2012. február 14-én az S. Kft. veszprémi irodájában arra kérte J.G.-t, hogy segítsen neki a két férfi megöléséhez elkövető(ke)t találni. J.G. azért, hogy meggyőződjék S.J. szándékáról, K.Z. jelenlétében megkérdezte tőle, „Lehet, hogy tudok embert, melyik menjen először: a nagy, vagy a kicsi?”, mire S. J. – utalva a sértettek közötti testalkatbeli különbségekre – azt válaszolta, hogy a „Kicsi, ő minden baj forrása!”J.G. és K.Z. ezt elmondták P.R.A.-nak is, majd a rendőrségen feljelentést tettek. Az ítélet ellen a vádlott és Raffai Róbert védő elsősorban felmentésért, másodsorban enyhítésért fellebbezett, így az nem jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!