Rendőrségi

2017.02.12. 21:40

Tucatnyi közlekedési baleset az elmúlt időszakban

Tizenkét közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a pápai rendőrök január 30. és február 5. között

Viola Beata

A balesetek közül három Pápán, egy Marcaltőn történt, a továbbiak lakott területen kívül következtek be. A 12 esemény közül hét személyi sérüléssel, öt anyagi kárral járt. Az ütközések során egy ember súlyos sérülést, tíz személy pedig könnyű sérüléseket szenvedett. A baleseti adatokat elemezve megállapítható, hogy a gépjárművezetők több esetben nem az útviszonyoknak megfelelő sebességgel közlekedtek, és a lefagyott útszakaszokon járműveikkel megcsúszva pályaelhagyásos balesetet szenvedtek. A jeges útszakaszok mellett több alkalommal a ködös idő is megnehezítette a közlekedést.

A járás 12 közlekedési balesete közül öt anyagi kárral járt, ráadásul 11 személyi sérülés is történt Fotó: rendőrség

A Pápai Rendőrkapitányság felhívja a gépjárművezetők figyelmét, hogy a téli útviszonyok és korlátozott látási viszonyok esetén a téli gumiabroncsokkal felszerelt gépjárművel közlekedőknek is fokozott koncentrációval és körültekintéssel kell megválasztaniuk a járművük sebességét. A balesetek megelőzése érdekében fontos a nagyobb követési távolság tartása, a sebesség csökkentése, valamint a hirtelen kormánymozdulatok elkerülése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!