Rendőrségi

2015.08.23. 07:22

Trükkös és besurranó tolvajok a Balaton körül

A rendőrség befejezte a nyomozást az ellen a győri férfi ellen, aki egy nyaralóból készpénzt és ékszereket lopott el.

A Balatonfüredi Rendőrkapitányság lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást a 34 éves K. Géza győri lakos ellen. A férfi 2015. június 9-én kora délután bement egy balatonudvari nyaralóba és amíg egy vele lévő nő a nyaraló tulajdonosának figyelmét gázóra-ellenőrzésre hivatkozva elterelte, a gyanúsított készpénzt és ékszereket tulajdonított el, közel 300.000 forint értékben.

Harmadik társuk a közelben egy gépkocsiban várakozott. K. Géza a házból kifele jövet észrevett egy az utcán parkoló, lehúzott ablakú személygépkocsit, amiből magához vett egy pénztárcát a benne lévő 130.000 forint készpénzzel együtt. A társaság ezt megelőzően egy csopaki kempingben próbált értékhez jutni hasonló módszerrel. A tulajdonos figyelmét szintén elterelték, amíg K. Géza a lakóépületbe besurranva pénz után kutatott. Eltulajdonítani azonban nem tudott semmit, mert megzavarták.

A férfi elfogását követően beismerő vallomást tett, két társa tagadta a bűncselekmények elkövetését. A Balatonfüredi Rendőrkapitányság nyomozói a terheltek ellen lopás bűntett és lopás kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást a napokban befejezték, és az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal küldték meg az illetékes ügyészségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!