Rendőrségi

2015.09.19. 08:00

Gyilkosság Devecserben? „Hihetetlen, hogy ez megtörténhetett!”

Devecser - Belehalt sérüléseibe az a nő, akit információnk szerint élettársa bántalmazott pénteken este. A várost megdöbbentette az eset, mint mondták egy köztiszteletben álló nő az áldozat, akinek három gyermeke van.

Kovács Erika

Ifjabb és idősebb Révai Pétert mélyen megrendítette a tragédia, ami az asszonnyal történt

- Hihetetlen, hogy ez megtörténhetett! Még nem fogtuk fel a történteket! Szegény asszony, mennyire jóravaló teremtés volt! - ezt mondták az emberek, akik a nő közelében éltek, illetve azok is, akiket a városban megkérdeztünk a tragédiáról. Sokan ismerték az ötven év körüli asszonyt, aki köztiszteletnek örvendett a városban és aki csak ismerte, mindenki nagyon kedvelte.

- Nem tudtuk elképzelni, miért mennek pénteken este a rendőr autók, a bűnügyi helyszínelők meg a mentők a mi csendes utcánkban, ahol szokatlanul nagy volt a felfordulás, a rohanás - utalt a szörnyű estére idősebb és ifjabb Révai Péter, akik nem messze laknak az asszony házától, ahol ő párjával és tudomásuk szerint két fiával, egy középiskolás korúval és egy alsó tagozatos gyermekkel élt. A nagyobb fiú ugyanis már külön lakott a családtól. Mint apa és fia elmondta, aztán nemsokára megtudták, meghalt az az asszony, akit ők is nagyon jól ismertek, szinte naponta találkoztak vele, mindig volt egy kedves szava az emberekhez, barátságos és szorgalmas volt, éjt nappallá téve dolgozott ápolónőként, a családjának élt, az volt a mindene. Mások nevük mellőzésével lapunknak elmondták, szegény asszonynak nem volt szerencséje az életben, mert mindig olyan párra akadt, aki nem igazán illett hozzá. Nagyon jószívű és önzetlen teremésnek ismerték, mindenkiben megbízott és az emberek tudni vélték, ezt kihasználhatták egyesek. Arról is beszéltek az utcabeliek, hogy többször hallottak vitázást, veszekedést a házból, és azt is megjegyezték, élettársa nem igazán tűnt nekik szolíd embernek és meggyőződtek arról is, hogy nem vetette meg az alkoholt. A férfi gyakran hallgatta hangosan a zenét, de emiatt sem mertek neki szólni. Elmondásuk szerint még korábban elköltöztek egy nyugat-magyarországi városba, és pénteken nem tudni, miért, de visszatértek a devecseri házba, állítólag a gyerekek nélkül, ők ketten, amikor megtörtént a tragdéia.

Az emberek szerint pénteken este a zenén kívül más nem hallatszott ki a házból. Állítólag a nőhöz az élettársa hívta ki a menőket, és a sors szörnyű fintora - mint állították az utcabeliek - hogy az asszony fia, aki mentős, és éppen szolgálatban volt, így ő szállította sérült édesanyját az ajkai kórházba, ahol később meghalt. A megyei mentőszolgálat azt mondta, súlyos, életvszélyes sérülésekkel vitték az asszonyt kórházba. A házat, amikor szombaton ott jártunk, néma csend vette körül, egy szomorú tekintetű kutya tekintett ránk mozdulatlanul a lépcsőről, mintha tudomása lett volna a szönyű péntek esti tragédiáról.

A megyei rendőrkapitányság közlése szerint a feltételezett elkövetőt, B.K. 40 éves ajkai lakost a rendőrök előállították a főkapitányságra és - őrizetbe vétele mellett - gyanúsítottként hallgatták ki. A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság vizsgálati osztálya halált okozó testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást az ügyben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!