Rendőrségi

2015.11.19. 16:44

Tanulságos történet a külföldi autóvásárlásról

Tanulságos történettel szolgált a Balatonalmádi Rendőrkapitányság azoknak, akik esetleg külföldön szeretnének gépkocsit vásárolni.

Heffler Péter

Vádemelési javaslattal zárult annak a szombathelyi férfinak az ügye, aki közúti ellenőrzés során bukott le a hamis rendszámú, Németországban vásárolt gépkocsival – tudatta a Balatonalmádi Rendőrkapitányság.

Történt ugyanis, hogy Balatonfűzfő határában július 4-én délután közúti ellenőrzést tartottak a Balatonalmádi Rendőrkapitányság járőrei. A megállított járművek között volt egy német forgalmi rendszámú, Audi A6 típusú gépkocsi is, melynek vezetője az intézkedéskor átadott egy 2015. július 1-jén kelt adásvételi szerződést a rendőrnek, amelyen csak az eladó adatai szerepeltek. Továbbá átnyújtott még egy, 2016. június 6-ig érvényes forgalmi engedélyt is, amelyben viszont nem a gépkocsin fellelhető forgalmi rendszám szerepelt. Az adat-egyeztetés során az is kiderült, hogy a gépkocsin elhelyezett forgalmi rendszám nem létezett.

A férfit ezt követően előállították a Balatonalmádi Rendőrkapitányságra, ahol kihallgatásakor elmondta, hogy ezzel a hatósági jelzéssel érkezett Németországból, és úgy tudta, hogy három napig közlekedhet vele, majd vissza kell küldenie. Az egyedi azonosító jellel való visszaélés bűntette miatt indított vizsgálat azóta lezárult, az ügyiratot a hatóság vádemelési javaslattal küldte meg a Veszprémi Járási és Nyomozó Ügyészségnek, tudatta a Balatonalmádi Rendőrkapitányság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!