Rendőrségi

2015.07.30. 17:47

Tanácsok nyaralóknak a tolvajok ellen

Balatonfüred - Péntekenként a füredi vasútállomáson várja a tömegközlekedéssel a tóhoz érkező hazai és külföldi nyaralókat a helyi rendőrkapitányság.

Heffler Péter

A rendőrök mellett helyi rendészeti fakultációs, illetve önkéntes közösségi szolgálatot ellátó középiskolás diákok prevenciós tanácsokkal és idegen nyelvű szóróanyagokkal segítik a pihenni érkező vendégek biztonságát. Hűsítő ásványvizet is osztanak.

Tanulók is besegítenek (Fotó: VMRFK)

– Rendkívül hasznos a pályaudvarokon történő figyelemfelhívás, hiszen itt nagy tömegek fordulnak meg - mondta Futtató Norbert rendőr alezredes, a Veszprém Megyei Rendőrfőkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának vezetője. – A programot nem minden esetben az utazásra hegyezzük ki, mivel általános bűnmegelőzési tanácsokat is tartalmaznak a szóróanyagok. Ezekből felvilágosítást kap mindenki például a zsebtolvajok trükkjeiről, általános vagyonbiztonságról, idősek elleni bűntényekről - árulta még el Futtató Norbert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!