Rendőrségi

2015.07.16. 16:11

Szarka a strandon: sárga öve és piros napszümege feltűnést keltett

Balatonalmádi - Lopott, amit ért az a harminc év körüli román állampolgárságú férfi, akit a minap füleltek Balatonalmádiban, a Wesselényi strandon. Csütörtökön jártunk a helyszínen, ahol sokan emlékeztek a különös idegenre, aki észrevétlenül szépen megtömte hatalmas utazótáskáját a strandolók holmijával, de hamar lefülelték.

Kovács Erika

- Ügyes és furfangos volt a férfi, ráadásul annyira felhívta magára a figyelmet, hogy senki nem gondolta volna róla, hogy éppen ő a strand madara. Természetesen nem énekes gerlicére gondolok – nevetett nagyot egy büfés a strandon, aki látta az érdekes figurát a minap a parton. - A magas, szálkás alkatú, sportos kinézetű férfi már nyitás előtt a strandon volt, ahol sárga öves, rövid farmerben edzett, majd futkározott is körbe, akár egy sportember - jegyezte meg Károly, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata képviseletében, aki akkor is feladata szerint pásztázta a vizet a partról, így akaratlanul is feltűnt neki a különös férfi, aki ráadásul piros napszemüveget viselt. Aztán meg is szólította az ismeretlen férfi a vízimentőt angol nyelven, és azt kérdezte tőle, nem kellene-e neki segíteni valamit, pénzért cserébe. Károly természetesen nem tartott igényt az idegen szolgálatára.

- Sokat segítettek a vízimentők az idegen azonosításakor – tette hozzá Büki Zsolt százados, a Balatonalmádi Rendőrkapitányság közrendvédelmi alosztályvezetője, akivel csütörtökön szabadnapján beszélgettünk a strandon. Felidézte, hogy kollégái jelezték neki, hogy lopást történt a parton. A rendőr százados akkor szintén itt tartózkodott, és kollégáitól megtudta, hogy egy német vendégtől valaki el akarta vinni a holmiját, de büfések meglátták ezt, rákiáltottak az idegenre, és akkor az elfutott. A német férfi viszont jól megfigyelte az idegent, aki meg akarta lopni őt, és kitűnő személyleírást adott a férfiről, akiről Büki Zsolt azonnal érdeklődött a vízimentőktől is. Ők a személyleírás alapján megerősítették, hogy ezt az idegent látták a parton. A rendőr százados azonnal körbenézett a strandon, és a fák alatt egy távolabbi részen meglátta a keresett férfit, aki valakivel éppen beszélgetett. Közben a férfi átöltözött, de be lehetett azonosítani, alkatáról, meg bőröves nyakláncáról is, rajta egy kereszttel.

Büki Zsolt százados, a Balatonalmádi Rendőrkapitányság közrendvédelmi alosztályvezetője, akivel szabadnapján a strandon beszéltünk 
Fotó: Stiger Ádám

- Közben értesítettem kollégáimat, az almádi és a kenesei rendőröket, ráadásul itt voltak a készenléti rendőrök is, így a férfin, aki időközben a bejára felé tartott már, nemsokára kattant a bilincs – idézte a történteket Büki Zsolt. A megyei rendőr-főkapitányságtól megtudtuk, a férfi előzetesben van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!