Rendőrségi

2016.02.02. 19:15

Rövid időn belül kétszer rabolták ki az utazási irodát - Ugyanaz az elkövető?

Pápa - Bő egy hónapon belül kétszer rabolták ki ugyanazt az utazási irodát a Fő utcán. Rövid közvélemény-kutatásunk után elmondható: a pápaiakat megdöbbentették a történtek, ugyanakkor pánikról szó sincs, a két eset nem befolyásolta negatívan a helyiek biztonságérzetét.

Polgár Tibor

Megkeresésünkre a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság a nyomozás érdekeire való tekintettel nem adhatott bővebb tájékoztatást annál, mint amit korábban közöltek. Eszerint karácsony előtt és az elmúlt szombaton egy ismeretlen fiatal férfi maroklőfegyverrel vagy annak látszó tárggyal fenyegetőzve az üzletben tárolt pénz átadására szólította fel a pénzváltóként is működő utazási iroda alkalmazottját. A rablás mindkétszer sikeres volt. Az elkövetések módjában, valamint az elkövetők személyleírásában több közös tulajdonság is megállapítható, így akár az sem zárható ki, hogy ugyanaz a 180-185 centiméter magas, normál testalkatú, rövid hajú, kék szemű személy követte el a két bűncselekményt. (Miképpen az is előfordulhat, hogy a szökésben tettestársak segítették.)

– Mindkét esetben csupán akkor szembesültünk vele, hogy bűncselekmény történhetett, amikor meghallottuk a rendőrautók szirénáit – nyilatkozta a Naplónak a Fő utca egyik üzletében dolgozó fiatal férfi. Mint mondta, szombaton pillanatok alatt kiérkeztek a rendőrök, ám az elkövető ezúttal sem lett meg. A rabló dolgát jelentősen megkönnyítette, hogy a belvárosi közlék, a közeli buszpályaudvar és Várkert mind-mind kedvez a meneküléshez. A jelek alapján az elkövető készült a rablásokra, kifigyelte a környéket, bizonyára az sem volt véletlen, hogy akkor lendült akcióba, amikor az utazási irodában csak egy alkalmazott dolgozott. Úgy tudjuk, mindkétszer ugyanaz a fiatal nő nézett farkasszemet a rablóval.

A pápai Fő utcán bő egy hónapon belül kétszer rabolták ki ugyanazt az utazási irodát. A helyieket megdöbbentették a történtek, ugyanakkor pánikról szó sincs
Fotó: Polgár Tibor

– Neki minden bizonnyal borzasztó, nehezen feldolgozható élmény lehet ez – fogalmazott a Fő utcai üzletben a lapunknak nyilatkozó fiatalember, aki hozzátette, mindezek ellenére egyáltalán nem félnek a környéken, úgy érzi, nem romlott a közbiztonság. – A korábbiakhoz hasonlóan mostanában is rendszeresen járőröznek rendőrök, katonai rendészek, közterület-felügyelők a belvárosban. Az élet pedig folyik tovább a megszokott medrében – fűzte hozzá. Hasonló véleményen vannak a Fő utca egyik vendéglátó-ipari egységének fiatal alkalmazottai. Ők is csak a szirénákat hallva szembesültek vele, hogy valami baj történt, és ők sem érzik úgy, hogy bármitől is félniük kellene. – Tőlünk amúgy sem tudnának milliókat elvinni – jegyezte meg mosolyogva egyikük.

Olyanokkal is találkoztunk, akik tőlünk értesültek a két rablásról. – Lövöldözés is történt? – kérdezte egy tizenévesekből álló társaság egyik tagja, amikor a bűncselekményekkel kapcsolatos véleményükre voltunk kíváncsiak. – Ha nem lövöldöztek, akkor ez csak egy sima rablás volt, ilyenről majdnem minden nap hallunk a hírekben – legyintett a csapat legbeszédesebb képviselője. Ezzel szemben az általunk megszólított, a kerékpárját toló idősebb nő már a jól értesültek közé tartozott. Megdöbbentették a rablások, ugyanakkor elmondása szerint nem érzi úgy, hogy félnie kellene Pápán, habár sötétedés után már nem szívesen megy ki az utcára.

A két bűncselekményről – a biztonsági kamerának köszönhetően – videofelvételek készültek, az elkövetők megtalálásához a lakosság segítségét is kéri a rendőrség. Az első rablással kapcsolatban 300 ezer forint nyomravezetői díjat ajánlott fel a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság.

Előzmények:

Fegyveres rablás Pápán: 300.000 forint a nyomravezetői díj (videóval)

Fegyveres rablás Pápán: az elkövető kézrekerítéséhez a lakosság segítségét kéri a rendőrség

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!