Rendőrségi

2015.05.26. 13:57

Rendőrök az iskolában

Balatonalmádi - Kisiskolásoknál jártak a balatonalmádi rendőrök a napokban, ahol a biztonságos közlekedést tanították meg a kicsiknek.

Kovács Erika

A felsőörsi Malomvölgy Általános Iskolában 2015. május 19-én Büki Zsolt rendőr százados és Németh Zoltán rendőr törzsőrmester tartottak bűn- és baleset-megelőzési foglalkozást a fiataloknak. A közlekedési szituációs feladatokkal színesített kerékpáros ügyességi pálya nagy sikert aratott a többnyire otthon, a faluban bicikliző gyerekek körében. A diákok gyakorolhatták - a kijelölt gyalogátkelőhelyen és a közlekedési lámpánál a szabályos közlekedést kerékpárral.

A legügyesebb és legaktívabb gyerekek a Balatonalmádi Balesetmegelőzési Bizottság ajándékait vehették át a szervezőktől. A rendőrök a mostani programmal azt a célt tűzték ki, hogy a gyerekek biztonságosan közlekedjenek akkor is, amikor adott esetben forgalomban kell közlekedniük.

A többség ugyanis nyáron elmegy például a Balatonhoz vagy a nagyszülőkhöz, ahol gyakran adódik olyan helyzet, hogy szükségük van a megszerzett tudásra, illetőleg gyakorlatra is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!