Rendőrségi

2015.04.29. 15:48

Rendőri razziára számíthatnak a motorosok a hosszú hétvégén

Veszprém - Az egész megyében kiemelten ellenőrzik a motorosokat a rendőrök április 30, csütörtökön 14 órától, május 3-án este 20 óráig – hangsúlyozta Reiter Barnabás ezredes, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság közlekedés-rendészeti vezetője, a kapitányságnál tartott sajtótájékoztatón, szerdán. Kerékpárverseny miatt vasárnap forgalomkorlátozásról is beszélt.

Kovács Erika

Az ezredes kiemelte: figyelik például a gyorshajtást, az előzést, a záróvonal átlépést, a vezetői engedélyt, többek között a 8-as, 71es, 77-es, 710 –es, 82-es, 83-as úton Cseszneknél, Kapolcs térségében, a Pápa-Városlőd szakaszon, a Balaton északi partján, Veszprém és Győr között.

Rámutatott: napjainkban a motorkerékpáros közlekedés Európában és Magyarországon egyaránt reneszánszát éli. Egyre többen közlekednek kétkeréken a közutakon, évről-évre növekszik az újonnan forgalomba helyezett motorok száma, ami a nagyvárosok forgalmában is érzékelhető.

Reiter Barnabás ezredes
Fotó: Kovács Erika

- A „szabadság érzése”, a gyorsabb közlekedés csábítóan hat a motorosokra, de sajnálatos módon egyre több az ilyen jellegű baleset itthon és külföldön egyaránt – fogalmazott. Hozzátette, baleseti kockázatuk átlag feletti, mert őket nem védik a gépkocsikban jellemző passzív biztonsági megoldások. Veszprém megyében idén eddig az összes baleset közel negyede a motorosokat érintette, míg tavaly május elejéig ez közel a baleseteknek a harmada volt.

Az ezredes beszélt arról is, hogy Veszprém megyében 2015. május 3-án kerékpárverseny miatt 11-14 óra között  több helyszínen lehet számítani ideiglenes forgalomkorlátozásra. A járműforgalom elől több útvonalat szakaszosan és 15-20 percre lezárják. Részletek itt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!