Rendőrségi

2015.04.23. 14:31

Rágógumit loptak a benzinkútról

Szabálysértési értékben loptak rágógumit, mégis büntető eljárás lett az ügyből a Balatonalmádi Rendőrkapitányságon. Előzetes letartóztatásban várják a bírósági tárgyalást a gyanúsítottak.

Egy Balaton-parti benzinkút vezetője 2013. május 28-án délután meglepődve vette észre, hogy a bolt egyik polcán a délben feltöltött rágógumis kartonok üresek.

A kamera felvételeket visszanézve két furcsán viselkedő férfi tűnt fel. Egy hét múlva a két férfi ismét megjelent a benzinkúton, de ekkor üres kézzel távoztak. A benzinkút vezetője a kamerafelvétel alapján felismerte őket, és lopás miatt feljelentést tett a Balatonalmádi Rendőrkapitányságon.

A tulajdon elleni szabálysértési eljárás során derült ki, hogy az országban több hasonló ügyben is nyomozás indult a két férfi ellen. A 15 eljárás megalapozta az üzletszerűséget, ezért a nyomozók vették át az intézkedést és egyesítették a folyamatban lévő ügyeket.

Sz. Gyula 39 éves és K. Lajos 38 éves pécsi lakosok ellen lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárás befejeződött. Az ügy iratait vádemelési javaslattal küldték meg a Veszprémi Járási Ügyészségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!