Rendőrségi

2015.06.01. 07:14

Rablás lett a kéregetésből

A Veszprémi Járási Ügyészség rablás bűntette miatt emelt vádat egy 46 éves nővel szemben, aki 2015. április közepén, a reggeli órákban, a balatonalmádi piacról hazafelé tartó asszony táskáját elvette, majd amikor a sértett fiával együtt utolérte az elkövetőt, az a férfit térden rúgva próbálta a táskát megtartani.

A vádiratban foglaltak szerint az elkövető – miután előző éjszaka szeszes italt fogyasztott – megszólította a piacról hazafele tartó sértettet, hogy 10.000 forintot kérjen tőle kölcsön. Az asszony a kérésnek nem tett eleget, ezért a vádlott követte, és továbbra is pénzt kért tőle. Mivel a sértett nem adott neki pénzt, az elkövető egy hirtelen mozdulattal az asszony kezéből kirántotta a táskáját.

A sértett ekkor hazasietett, majd fiával együtt gépkocsival a vádlott felkutatására indultak, s őt utolérve kérdőre vonták a táska eltulajdonítása miatt. A vádlott tagadta, hogy nála lenne a táska, azonban a sértettek észlelték, hogy azt a kabátja alá rejtve szorítja. A sértett fia ekkor a táska után nyúlt, azonban a nő a táska elvételét megakadályozandó kétszer térden rúgta. A férfi a rúgások ellenére el tudta venni a táskát, a helyszínről távozni akaró elkövetőt pedig visszatartotta, miközben a rendőrséget is értesítették. A sértett ez idő alatt átnézte a visszaszerzett táskáját, és észlelte, hogy abból a pénztárcája, a mobiltelefonja, valamint további 10.000 forint készpénze hiányzik. Ekkor a sértett fia észrevette, hogy édesanyja értékei a vádlott zsebében vannak, aki azokat felszólításra nem adta át, így a férfi a nő zsebébe nyúlt, ahonnan a pénztárca és a mobiltelefon is előkerült, azonban a 10.000 forintos bankjegyet már nem találta meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!