Rendőrségi

2015.06.30. 06:06

Többmillió forint értékű fotósfelszerelést loptak el a rockbuliból

Megyer - Bementek a bérelt házakba és sátrakba és elvitték a fotósok drága felszereléseit a hétvégén egy rock fesztiválon Megyeren – tudtuk meg.

Kovács Erika

A polgármester, Pajer Kristóf érdeklődésünkre megerősítette a hírt.

Gaál Csaba, megyei rendőrségi szóvivő hozzátette, az ügyben ismeretlen tettes ellen nyomoz a Tapolcai Rendőrkapitányság.

A felszerelés híreink szerint többmillió forint értékű.

- Még soha nem történt meg ilyen, pedig nyolc éve járok erre a rendezvényre - mondta érdeklődésünkre döbbenten Haberl Panni fesztiválfotós. Tőle 1,6 millió forint értékben loptak el különféle holmit, fényképezőgépet, iPhonet-t.

Elmondta, vasárnap hajnali három óra körül feküdt le, miután végig fotózta a koncerteket, és még egy társukat várták a házba, amit béreltek, emiatt nem zárták kulcsra az ajtót. Pannitól ágyától másfél méterre volt a táskája, benne az értékes, nemrég vásárolt fényképezőgéppel, ami ugyancsak eltűnt. Reggel vették észre, hogy még sok minden hiányzik a fotósoktól, így több fényképezőgép, tablet, laptop, IPhone, fényképezőgéphez való objektívek, és összesen legkevesebb 300 ezer forint készpénz. Az öt fotós közül háromtól loptak, a másik kettőnek az volt a szerencséje, hogy ők sátrakban laktak, és emiatt autóikba bezárták a felszereléseket.

Az anyagi kár mellett a nagy baj az is, hogy egy ilyen meghitt, biztonságosnak hitt környéken, ezen a nyugodt településen ilyen megtörténhet, ami csorbíthatja a népszerű rendezvény jó hírét - fogalmazott a fotós. Mint mondta, arra gyanakodnak, vagy szervezetten loptak tőlük idegenek, vagy vásároltak napijegyet és megfigyelték őket, és miután látták értékes eszközeiket, ezután károsították meg a fotósokat. Mindenesetre abban bíznak, hogy előkerülnek holmijaik, mert egyfelől ezek az eszközök működés közben követhetőek, másrészt olyan fényképezőgép van közöttük, amelyekből az országban mindössze néhány darab található, így nehezen értékesíthető.

Pajer Kristóf polgármestertől is ellopták a nemrég vásárolt fényképezőgépét. A polgármester azt közölte, 100 ezer forint nyomravezetői díjat tűz ki rövidesen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!