Rendőrségi

2015.05.29. 17:57

Prevenció, megelőzés, biztonság Ajkán

Ajka - Az eltűnt gyermekek világnapja, május 25-e. Ekkortájt sokkal több figyelem irányul a kiskorúakra országszerte, mint az év többi napján. Prevenciós jelleggel programokat hirdetnek nekik, s megpróbálják felhívni a figyelmüket a rájuk leselkedő veszélyekre. A Rendőrkapitányság akciója során három intézményben mutattak be különféle megelőzési programokat fiatalok részére.

Szántó Renáta

A Molnár Gábor Műhely Alapítvány tanulói egy komplex, bűn- és baleset-megelőzési délelőttön vettek részt május 20-án. Szakemberek beszélgettek velük, s hívták fel a figyelmüket a legfontosabb tudnivalókra ilyen esetekben. Az előadássorozatot követően a rendőrök által kiépített közlekedési akadálypályán próbálhatták ki gyakorlatban a jó tanácsokat a gondozottak. A fiatalok egymást segítve, lábbal hajtható gokarttal teljesítették a különböző ügyességi feladatokat.

A Fekete István-Vörösmarty Mihály Általános Iskola és Gimnázium Ajka-Padragkúti Tagintézménye is részt vett a rendőrségi akcióban, május 22-én Gyuris Mónika rendőr főhadnagy és Molnárné Bodor Ida rendőr őrnagy prevenciós foglalkozásokat tartottak a gyerekeknek.

A Molnár Gábor Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény szintén csatlakozott a programhoz. Ott az 1-4. osztályosokat tájékoztatták a Rendőrkapitányság munkatársai, a biztonságban otthon és közterületen témákról.

Mindhárom intézményben az „Eltűnt gyermekek világnapjához” kapcsolódóan felhívták a tanulók figyelmét arra is, hogy elcsavargásuk milyen veszélyekbe sodorhatja őket. A rendőrök és a pedagógusok igyekeztek izgalmas programok segítségével illusztrálni a fiataloknak az otthon és az iskola fontosságát, ezeken a helyszíneken ugyanis, ha a gyermekek biztonságban érzik magukat, akkor tudnak igazán felszabadultak lenni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!