Rendőrségi

2017.04.14. 16:14

Pápán is fokozott rendőri jelenlét lesz húsvétkor

Pápa - A húsvéti hosszú hétvégén fokozott közterületi jelenléttel biztosítja a nyugodt ünnepeket a pápai járásban a helyi rendőrkapitányság.

Polgár Tibor

Az ünnepek alatt a gépjárműforgalom megnövekszik, miközben többen kelnek útra kerékpárral és gyalogosan is - mutatott rá a Pápai Rendőrkapitányság, amely felhívja a sofőrök figyelmét, hogy legyenek figyelemmel a biciklisekre és a járókelőkre. Kellő oldaltávolságot tartva, szükség esetén a sebességet csökkentve haladjanak el az egy nyomon haladó járművek és az úttesten közlekedő járókelők mellett, valamint fokozott óvatossággal, körültekintéssel közelítsék meg a gyalogos-átkelőhelyeket! Kiemelten fontos, hogy az ünnepek idején is tartózkodjon minden gépjárművezető a szeszesital fogyasztásától, illetve a vendéglátók is legyenek tekintettel a zéró toleranciára, és ne kínáljanak olyan személyeket alkohol tartalmú itallal, akikről tudják, hogy várhatóan gépjárművet fognak vezetni.

A Pápai Rendőrkapitányság állománya a differenciáltan végrehajtott intézkedések során az ittasan közlekedőkkel, valamint az egyéb, súlyos jogsértést elkövető járművezetőkkel szemben szigorúan fog fellépni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!