Rendőrségi

2017.03.24. 12:27

Óvatosan a vásárlással! - Bevásárlókocsi aljáról lopták ki a pénztárcáját a veszprémi áruházban

A nagyáruházak és a kisebb üzletek egyaránt visszatérő színhelyei lehetnek a lopásoknak. Vannak tolvajok, akiket a polcokon elhelyezett árukészlet vonz, míg mások a vásárlók értékeinek megszerzésére törekszenek.

Napló információ

Egy veszprémi áruházban március 18-án szombaton egy férfi vált bűncselekmény áldozatává, aki pénztárcáját a bevásárlókocsi aljára helyezte, amíg a termékek között válogatott. A lopást csak a pénztárnál vette észre. A rendőrök március 20-án azonosították a feltételezett elkövetőt, egy 57 éves kecskeméti férfit, akit elfogtak és előállítottak a helyi rendőrkapitányságra, majd gyanúsítottként hallgatták ki. Az ellopott több mint százezer forint készpénz és a személyi iratok nem kerültek meg.

Illusztráció: Penovác Károly

A Veszprémi Rendőrkapitányság a hasonló bűncselekmények megelőzése érdekében arra kéri a vásárlókat, hogy tudatosan figyeljenek oda értékeikre, azokat mindig tartsák testközelben.

– Vásárlás előtt gondolja át, hogy hol fogja tartani, pénzét, iratait! Ehhez szüksége lehet egy olyan táskára, melynek észrevétlen kinyitását annak kialakítása kizárja, vagy legalábbis erősen megnehezíti – hívta fel a figyelmet Orosz Katalin rendőr őrnagy, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

– Pénztárcája, táskája mindig legyen testközelben, szem előtt. Kabátját se tartsa a bevásárlókocsiban, amennyiben annak zsebében értékeket helyezett el! Autóval történő vásárláskor táskáját sem a csomagtartóba rakodás, sem pedig a bevásárlókocsinak a tárolóhoz történő visszavitele idejére ne hagyja őrizetlenül! – figyelmeztetett a szóvivő, aki kéri, hogy a vásárlók ne hagyják, hogy éberségüket idegen személyek felvilágosítás kérés ürügyén eltereljék.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!