Rendőrségi

2017.02.20. 18:44

Ötvenegy sofőrt ellenőriztek, senki nem ivott

Veszprém – Ötvenegy sofőrrel szemben alkalmaztak alkoholtesztert a rendőrök február 18-án szombaton egy éjszakai akcióban.

Napló-információ

A Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai közlekedésrendészeti ellenőrzést hajtottak végre a város területén, valamint a 82-es számú főúton – értesültünk Orosz Katalintól, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivőjétől. Az akció célja a szeszesital-fogyasztásából származó alkohol, és a vezetési képességre hátrányosan ható szer befolyása alatt álló járművezetők kiszűrése, valamint egyéb közlekedési szabályszegések és bűncselekmények felderítése, a balesetek megelőzése volt.

Az intézkedő rendőrök az éjszaka során ötvenegy sofőrt ellenőriztek, a légalkoholmérő eszköz azonban minden esetben negatív eredményt mutatott.

A kerékpáros balesetek számának csökkentése, illetve a jogkövető magatartás erősítése érdekében arra is figyeltek a rendőrök, hogy a kerékpárosok szabályszerűen felszerelt járművekkel közlekednek-e. Amennyiben hiányosságot észleltek, figyelmeztetésben részesítették az érintetteket, valamint láthatóságot segítő eszközöket ajándékoztak a kerékpárosoknak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!