Rendőrségi

2015.10.01. 15:25

Nem akartam felgyújtani a volt vejemet!

Veszprém - Tagadta az ellene felhozott vádat csütörtökön a Veszprémi Törvényszéken D. J. akit aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettének kísérletével vádol az ügyészség.

Kovács Erika

Pfeifer Péter tanácsvezető bíró korábbi iratokból idézett, mert a vádlott továbbra sem kívánt vallomást tenni. Ebből többek között kiderült, D. K., aki szakértői vélemény szerint beszámítható volt tette elkövetésekor, egy Veszprém megyei faluban több mint egy évvel ezelőtt közös vízóra miatt a vízfogyasztással kapcsolatos tartozás miatt kereste meg  K. I.-t, a sértettet, aki a volt veje egyben. Hogy szavának nyomatékot adjon, palackban benzint vitt a találkozóra, azt ráöntötte a sértettre, amit a vád szerint meg is akart gyújtani, ezt a helyszínen talált több gyufa is jelezte, de ez a sértett ellenállása miatt nem sikerült neki.

D. J. csekkekkel igazolta a bírói pulpitusnál, hogy ő mindent pontosan befizet

A csütörtöki tárgyaláson a K. I. elmondta,  volt apósa korábban soha nem volt agresszív, de ezúttal ráöntötte a benzint, meg kezében volt a gyufa is, úgy látta, meg karja gyújtani az égő anyagot, amit ő meg akart akadályozni, emiatt dulakodtak, közben a sértett azt kiáltotta, hogy hívjanak rendőrt! Erre érkezett oda egy másik férfi, R. A., aki a csütörtöki tárgyaláson tanúként elmondta, a dulakodásra ért a helyszínre, hogy mi történt előtte nem látta, de benzinszagot érzett, gyufát is látott. Barabás Zoltán kirendelt védő kifogásolta, a tanú, ha nem látta, hogy mi történt, hogyan feltételezheti a vádlott szándékát.

Pfeifer Péter tanácsvezető bíró és Barabás Zoltán kirendelt védő a tárgyaláson

D. J. észrevételezte, leütötték, elájult, és nem is emlékszik, mi történt. A tárgyaláson is kiderült, a tartozás a gyengéje, a befizetett csekkjeit  a bírónak be is mutatta. Az esetre egyébként a tanúk is máshogy emlékeztek, mint korábban. A tárgyalást elnapolták, mert az igazságügyi szakértő szabadságon tartózkodott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!