Rendőrségi

2015.09.25. 13:55

Négyen, köztük gyerekek is megsérültek a frontális balesetben

Két autó frontálisan ütközött Városlődnél péntek délután, a balesetben négyen sérültek meg, mondta Csépányi-Barczi Petra, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Kovács Erika

Az egyik sérültet a tűzoltóknak kellett kivágnia a roncsból. A műszaki mentés idején teljes útzár van érvényben.

A Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság honlapján közölte: két személyautó ütközött a 8-as számú főút hetvenhármas és hetvennégyes kilométerszelvénye között, a csehbányai elágazás közelében. A járművekben összesen hét ember utazott, a mentők hat embert szállítottak kórházba: négy embert sérülés miatt, kettőt pedig megfigyelésre. A műszaki mentést az ajkai hivatásos tűzoltók végzik, a munkálatok idejére a főutat teljes szélességében lezárták.

A katasztrófavédelem azt javasolja, hogy Ajkán és Úrkúton keresztül kerüljék el a lezárt útszakaszt!

Gyermekek is megsérültek a balesetben

Gyermekek is megsérültek, amikor két személygépkocsi ütközött össze a 8-as úton Városlődnél pénteken 15:30 körüli időben. Két súlyos sérült is van, a két gyermekeket viszont könnyebb sérüléssel szállították az ajkai kórházba - közölte Novák Judit, megyei mentésvezető, mindenkit az ajkai kórházba vittek a mentők. Az ajkai tűzoltók dolgoznak a helyszínen,  a rendőrség félpályás útzár mellett helyszínel.

A baleseti helyszínelés 2015. szeptember 25-én 16 óra 10 perctől félpályás útlezárás mellett zajlik.

Frissítés:

A baleseti helyszínelés 2015. szeptember 25-én 17 óra 5 percig félpályás útlezárás mellett zajlott. A baleset körülményeit az Ajkai Rendőrkapitányság vizsgálja.

Helyszíni tapasztalat:

A baleset helyszínén a Volvo sofőrje, Pintér Gábor a Naplónak elmondta, hogy Csongrádról jött a családjával az apósáékhoz látogatóba, Ajkára. Amikor Veszprém felől érkezve egy személyautót előzött, szemből, a kétsávos úton felfelé jött a kocsisor. Mindkét szélső sávon haladtak autók, ezért nem tudtak elhúzódni a középső sávon egymással szembe közlekedő járművek.

A kocsik bal első sarkai egymásnak ütköztek. Pintér Gábortól megtudtuk, hogy a felesége és az egy-, illetve hároméves gyermekei jól vannak, kórházba a protokoll miatt szállították őket.

A másik autó sérültjeivel nem tudtunk beszélni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!