Rendőrségi

2017.05.02. 09:27

Műalkotások a veszprémi rendőrségen

Veszprém – A rendőrség napja alkalmából április végén megnyílt kiállításon Nesó Sándor csont-, szaru- és fafaragó mester, illetve Mesterházi József erdész, vadász, természetfotós munkáit tekinthetik meg az érdeklődők a Veszprémi Rendőrkapitányságon.

Leitner Vera

Nesó Sándor gyerekként is szívesen foglalatoskodott faragással, ekkor még egyszerűbb játékokat készített, később lehetősége nyílt a bakonyi, Balaton-felvidéki fafaragások tanulmányozására is. Munkáin – bár valamennyi faragási technikát ismeri – ma is a dunántúli pásztorművészet értékes motívumai jelennek meg elsősorban, ugyanakkor domborműveket, kisplasztikákat is készít. Számos elismerése mellet a Kultúra lovagja, valamint a Népművészet mestere cím birtokosa.

Fotó: Penovác Károly

Nesó Sándor 1985-től a Veszprémi Rendőrkapitányság állományában, majd 1995-től a megyei főkapitányságon teljesített szolgálatot, innen 1999-ben vonult nyugállományba. Mottója szerint nincs nagyobb öröm számára, mint munkáival örömet szerezni embertársainak.

Mesterházi József erdész, vadász, természetfotóst szintén gyermekkora óta érdekelte választott hobbija, a fotózás, így nem volt kérdés, hogy az tanulmányai, még a soproni erdészeti technikum mellett is végig elkíséri majd. Vadászként munkájából fakadóan rendszeresen lehet része szép és ritka természetközeli pillanatokban, melyeket képein keresztül szeretne megörökíteni és átadni az embereknek, buzdítva őket a természet szeretetére.

Képei többségét a Bakonyban, a Kab-hegy közelében készíti, mivel Nagyvázsonyban él, de sokat jár például a Balatonhoz, a Kis-Balatonhoz és a Fekete-hegyre is. Mesterházi József fotói számos kiállítást és elismerést megértek, 2015-ben Esti vita című fotója bekerült az év természetfotói közé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!